Amuse Van Hier tot Ginder in Okkenbroek

OKKENBROEK – Kampeerterrein Oostermaat in Okkenbroek vormt op zaterdag 4 en zondag 5 september de locatie voor ‘Amuse Van Hier tot Ginder’. Het gaat om een cultureel en programma ter vervanging van de reguliere kunstfietsroute in Okkenbroek.

De smaakmakers van dit weekend zijn de kunstenaars die speciaal voor deze locatie en dit weekend een kunstwerk maken én de theatermakers en muzikanten die de bezoekers verrassen met onverwachte korte, soms zelfs eenpersoons, voorstellingen.
Kunstenaars Maurice Meewisse en Elen Braga laten in het bos rondom het kampeerterrein speciaal voor deze plek gemaakt kunstwerken zien. Meewisse heeft zijn oog laten vallen op het stukje productiebos met de sparren. In dat bos creëert hij een tijdelijk open pad. Hij doet dat door op een meter of tien hoogte, net onder de kruin, een touw te bevestigen aan de boom en daarmee op een zachte manier en werkend met de elasticiteit van de bomen, spanning op het touw zetten. Naast het pad zullen er ook een twintigtal touwen schuin door het bos lopen, naar de grond waar ze aan een paaltje vastzitten.
De Braziliaanse kunstenaar Elen Braga presenteert het werk ‘als een vis op het droge’. Een enorme piranha van vier meter lang gemaakt van tapijt. De afbeeldingen op het lijf van de vis vertellen over de verplaatsing van goederen, mensen en de verhalen die daarbij horen.
In het kader van talentontwikkeling hebben vier studenten van ArtEZ Enschede eveneens een werk gerealiseerd geïnspireerd op de plek en Okkenbroek. Daarnaast zijn er op het terrein, kleine en onverwachte voorstellingen en muziek. Door onder meer Fabuloka, Circus Katoen en Bakkie Bike Cinema en kan de bezoeker een intiem gesprek voeren met Oscar Prinsen.
Amuse Van Hier tot Ginder is beide dagen geopend van 10.30 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.