Zomerfeesten Wesepe zeer succesvol met alternatief programma

WESEPE – Voor het tweede opeenvolgende jaar was het door de coronamaatregelen niet mogelijk om de Zomerfeesten Wesepe, op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 augustus jl., te vieren op de traditionele wijze. Daarom koos het bestuur van de Stichting Dorpsfeesten Wesepe er voor om een alternatief programma voor jong en oud aan te bieden aan de inwoners van Wesepe en omgeving.

Vrijdag 20 augustus om 9.00 uur, ging vanuit de daarvoor speciaal ingerichte studio in het Wapen van Wesepe, de radiozender in het teken van de Zomerfeesten Wesepe de lucht in. Het hele weekend werd er een doorlopend radioprogramma gemaakt op locatie. Van de mogelijkheid om verzoeknummers aan te vragen, mét of zonder een persoonlijke boodschap, is veel gebruik gemaakt. De reacties van de luisteraars waren overweldigend.
Zaterdag 21 augustus stond voor een groot deel in het teken van actief bezig zijn. In de ochtenduren hebben de kinderen uit Wesepe op De Muggert, het sportcomplex van SC Wesepe, kinderspelen gedaan. Afhankelijk van de leeftijd waren er spellen/activiteiten georganiseerd met medewerking van de vrijwillige brandweer Wesepe en de Survivalgroep Wesepe: een zeer succesvolle en sportieve ochtend.
De middag was ingeruimd voor een volleybaltoernooi, ook op De Muggert. Zestien teams streden fanatiek om de punten. Het toernooi werd afgesloten met een finale wedstrijd met team ‘Keet BBB2’ als het winnende team.

Nog lang gezellig

Op zaterdagavond was er de online pubquiz vanuit het Wapen van Wesepe. Vanuit ruim 30 huiskamers in Wesepe en omgeving werd er enthousiast meegedaan. Vragen, ingedeeld in meerdere categorieën, moesten worden beantwoord. Het team ‘Once upon a team’ kwam als winnaar uit de bus.
Op zondagmiddag is er door velen meegedaan aan de puzzeltoertocht, per fiets, brommer of auto. Een tocht door de schitterende omgeving van Wesepe, waarbij er onderweg allerlei vragen beantwoord moesten worden en verschillende opdrachten moesten worden uitgevoerd.
Zondagmiddag/avond bleef het nog lang gezellig op het terras van het Wapen van Wesepe. Al met al kan er worden teruggekeken op een geslaagde Zomerfeesten Wesepe 2021. Uiteraard hoopt het bestuur van de Stichting Dorpsfeesten Wesepe dat het volgend jaar weer mogelijk is om de jaarlijkse festiviteiten te organiseren op de traditionele manier.

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.