Home / Algemeen / Wereldwinkel Heino in actie voor coronahulp in Nepal

Wereldwinkel Heino in actie voor coronahulp in Nepal

HEINO – Wereldwinkel Heino heeft besloten om 10 procent van de maandomzet van augustus rechtstreeks te doneren aan een van haar importeurs: Sjaal met Verhaal, voor spoed-coronahulp in Nepal. Elke betalende klant ontvangt bovendien een ansichtkaart van Sjaal met Verhaal. Het aantal besmettingen in Nepal neemt er nog steeds toe, het R-getal is groter dan 2. Medische zorg is er niet of nauwelijks. Er geldt een volledige lockdown. Er waren wel enkele versoepelingen, maar met het oplopend aantal besmettingen zijn de maatregelen zeer streng geworden. Momenteel is het bovendien de tijd van de moesson met overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Importeur Sjaal met Verhaal (bekend van vilten producten en sjaals) heeft direct contact met de producenten in Nepal. Een van de projecten waar Sjaal met Verhaal al zeven jaar mee samenwerkt is de Namaste Community Foundation Nepal. Zij hebben met een aantal andere organisaties in Nepal en onder andere de Namaste Foundation in Nederland, de handen ineengeslagen en richten met spoed een leegstaand gebouw in Pokhara in als covid-ziekenhuis met plaats voor honderd personen.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.