Vernieuwde N340 in gebruik genomen

ZWOLLE – Maandagochtend is in alle vroegte het nieuwe knooppunt met de A28 én het nieuwe tracé van de N340 officieel geopend. Dat gebeurde door gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel.

Daarmee is verkeer tussen Zwolle en Ommen/Hardenberg, dankzij de nieuwe knooppunten, het spoorviaduct en de weg van 2×2 rijstroken, een stuk sneller op bestemming. Ook is de N340 tussen Dalfsen en Ommen volledig opgeknapt.
Het grootste gedeelte van de maand augustus was de N340 volledig afgesloten. Die periode van afsluiting werd gebruikt om diverse werkzaamheden uit voeren om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo zijn de kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 opnieuw ingericht en zijn er vier fietstunnels aangelegd, zodat fietsers en voetgangers minder vaak hoeven over te steken. De N340 heeft een nieuwe laag asfalt gekregen en ook zijn er diverse faunapassages aangelegd, om de veiligheid voor zowel mens als dier te verbeteren.
In dezelfde periode zijn ook de laatste werkzaamheden voor het aansluiten van het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28 uitgevoerd. Tegelijk is ook de reconstructie van de kruising Hessenweg – Kranenburgweg – Nieuwleusenerdijk afgerond.
Op het eerste deel van de ‘oude N340’, tussen de Nieuwleusenerdijk en de kruising Ankummerdijk/Cubbinghesteeg, zijn nog geen werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf september wordt dat deel, de Hessenweg, onderdeel gemaakt van een erftoegangsweg en wordt het ingericht voor bestemmingsverkeer en fietsers/wandelaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.