Van Hoog en Droog in Stadshagen naar Energie Neutraal in Berkum

(Advertorial)

Dijkman Zonne-energie scoort punten met maatwerk op diverse locaties in Zwolle

De aanblik is overweldigend. Elf prachtige terpwoningen in de Zwolse wijk Stadshagen. Esthetisch is er niets op aan te merken en de bewoners genieten nog elke dag met volle teugen. Maar, er lag ook een duidelijke wens om duurzamer door het leven te gaan en over te gaan op zonnepanelen. Met de onder architectuur gebouwde huizen was dat echter redelijk kansloos. Totdat Dijkman Zonne-energie uit Heino de neus om de hoek stak en met een maatwerkoplossing kwam. “Ja, dit is echt wel iets waarmee we ons onderscheiden”, stelt salesmanager Hans Bosch.

“Misschien denk je dat elke klus hetzelfde is bij een bedrijf in zonnepanelen. Dat alleen het aantal panelen wordt aangepast maar het voor de rest redelijk in de bulk wordt aangelegd. Niets is minder waar, want geen enkel dak is hetzelfde. Zelfs niet bij twee onder één kap woningen. “In deze specifieke situatie hebben we een soort schans in het dak gecreëerd en is ook de warmtepomp op het dak geplaatst. Alles is speciaal op maat gemaakt.”
Het project in Stadshagen heeft de werktitel ‘Hoog en Droog’ meegekregen. Het is een subtiele verwijzing naar één van de ludieke onderdelen uit het televisieprogramma ‘Te land, ter zee en in de lucht’. “De kracht van dit project is dat we een goede combinatie hebben weten te vinden van esthetisch en opbrengst. Door de schans licht verdiept weg te leggen, doen we geen afbreuk aan de bedoelingen van de architect. En hebben we toch het maximale rendement weten te behalen”, legt Hans uit.

Bewonerscollectief

Door dit soort maatwerkoplossingen zie je meteen dat Dijkman Zonne-energie geen doorsnee zonnepanelenbedrijf is. “We zijn een kleinere speler en dat is een bewuste keuze”, aldus Bosch. “Daardoor kunnen we volledig ontzorgen. Dat begint al met de presentatie die voor de bewoners van de terpwoningen bij onze vestiging in Heino plaatsvond. Zo konden we de toen geldende coronaregels beter naleven. Het ontzorgen gaat verder met het installatiewerk door eigen monteurs. En daar stopt het niet, want we beschikken ook over een eigen serviceafdeling om eventuele problemen snel te tackelen.”
Inmiddels doen de zonnepanelen op de terpwoningen al een half jaar hun werk. Naar tevredenheid van de bewoners. “Als we het moeten samenvatten, dan komt het neer op: top geregeld”, stelt Bosch lachend. De ervaringen in Stadshagen komen goed van pas bij andere projecten. Zoals nu bij Berkum Energie Neutraal. “Een prachtig initiatief, genomen door een bewonerscollectief. Daar kwamen we uit de bus als de beste partij om zaken mee te doen. Men koos vooral voor ons op basis van onderdelen als kwaliteit, garantie en service.”
Ook in dit project voor woningbezitters is sprake van maatwerk. Reden voor de medewerkers van Dijkman Zonne-energie om veel tijd te stoppen in het overleg vooraf. “Het is heel gemakkelijk om alles over één kam scheren, maar je moet verder kijken dan het vermogen van de zonnepanelen. Zo moet je goed kijken naar de gezinssamenstelling. Is er bijvoorbeeld kans dat er binnen een aantal jaren iets gaat wijzigen? En hetzelfde geldt voor de woonduur. Oftewel: als je de woning ziet als een tussenstap ontstaat een andere situatie dan wanneer je totaal geen vertrekwens hebt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.