Stöppelhaene-expositie in teken van muziek in Raalte

Foto’s en herinneringen aan de beat- en popmuziek in Raalte van de jaren 50, 60, 70 en 80 gezocht

RAALTE – Gezocht: foto’s uit de jaren 50, 60, 70 en 80 van Raalte. En dan met als onderwerp pop- en beatmuziek, lokale bandjes, dj’s, optredens in de horecazaken, aankondigingen, posters, entreekaartjes, afbeeldingen van elpees, uitgaansgelegenheden en Raaltenaren die met de muziek of horeca van toen te maken hadden.

Al die oude foto’s worden afgedrukt op een extra groot doek als onderdeel van de inmiddels traditionele foto-expositie over oud-Raalte. Die wordt weer in de laatste week van augustus gehouden op de parkeerplaats voor De Berk Groep aan de BK-straat 32B. Dit jaar wordt die populaire expositie zelfs uitgebreid met een tweede locatie bij Angeli Custodes (zijde BK straat) op korte afstand.
Stöppelhaene zelf mag dan helaas opnieuw niet doorgaan, wel komt de alternatieve optocht ‘aans-umme’ ook langs de BK-straat. Het gaat dan om een speciale fietstocht langs creatieve Stöppelhaene-versieringen in en rond Raalte. Gebaseerd op het idee van de buurtbewoners van de Raarhoeksweg vorig jaar organiseert Stöppelhaene deze omgekeerde optocht oftewel ‘aans-umme’.
De oproep enige tijd geleden om tuinen te versieren en te verlichten als verwijzing naar het zo gemiste Sallands Oogstfeest heeft al flink wat positieve reacties opgeleverd. Iedereen die mee wil doen, kan zich tot 19 augustus inschrijven via staging2.stoppelhaene.nl.
Bij de Berk trekken de fotodoeken met naar schatting zo’n drieduizend foto’s over het oude Raalte (en Raaltenaren en gebeurtenissen) al jaren heel veel belangstelling. Dat zal ondanks het niet doorgaan van Stöppelhaene dit jaar niet anders zijn.

Bewogen tijden

Voor het extra doek over de roemruchte en bewogen tijden van beat- en popbands, buikschuivers en langharigen is natuurlijk de hulp van veel Raaltenaren nodig. Raalter bands als Rhy Be Blues, Sunbeams, The What, Headhunters, The Jugglers, Rose Country, The Fresh, Fireball en The Playboys waren toen voor kortere of langere tijd populair. Optredens van Pussycat, Herman Brood & His Wild Romance, André Hazes, Patty Brard, Robert Long, Uriah Heep en Toontje Lager trokken net als Avro’s Toppop (met onder meer Luttenberger Ben Veldkamp) volle zalen. Veel is op de foto vastgelegd of bewaard, maar hoeveel materiaal er precies is weet natuurlijk (nu nog) niemand.
Iedereen die mee wil doen en het leuk vindt om eigen (privé)materiaal beschikbaar te stellen, kan dat tot 10 augustus doormailen naar info@deberkgroep.nl ter attentie van Raymond Snijders. Dat levert eind augustus dan een speciaal fotodoek op met een bijzondere herinnering aan muzikale jaren een halve eeuw of langer geleden. Net als bij de andere foto’s zal dit onderwerp aanleiding zijn om herinneringen (en natuurlijk sterke verhalen) op te halen en oude bekenden (meestal met flink minder haar) weer eens te zien.

Foto: De Raalter band ‘Rhy Be Blues’ die vroeger in verschillende samenstellingen speelde. Op deze foto uit de verzameling van Jos Segbers onder meer met Fons van Gurchom (tweede van links) en Carel Roescher (helemaal rechts). Bandmanager was Jan Clemens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.