Phishing mails ‘MijnOverheid’ in omloop

REGIO – Na verschillende meldingen het afgelopen voorjaar, ontving Waterschap Vechtstromen wederom berichten dat er valse e-mails in omloop zijn vanuit MijnOverheid. Deze e-mails geven aan dat er een document klaar staat in de berichtenbox afkomstig van Belastingsamenwerking, Gemeenten en Waterschappen.

“In de email zitten verschillende linken die niet naar de gemelde berichtenbox gaan, maar een poging zijn u op te lichten”, zo schrijft het waterschap op de website. “MijnOverheid verstuurt nooit e-mails met daarin directe linken naar een omgeving waarvoor u moet inloggen met uw DigiD zoals de berichtenbox.
Er wordt geadviseerd niet op de linken te klikken, deze mails weg te gooien en alleen in te loggen via de bekende kanalen van de overheid met DigiD. Belangrijk is ook om de ontvangst van een dergelijke mail bij de Fraudehelpdesk te melden.

staging2.fraudehelpdesk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.