Overijssel investeert ruim 3 miljoen in cultureel maakklimaat

REGIO – Met de regeling Versterking Maakklimaat Kunst en Cultuur Overijssel maakt provincie Overijssel zich hard voor een krachtige comeback van cultuur. Acht culturele organisaties en samenwerkingsverbanden zien hun aanvragen gehonoreerd.

Zij zijn tot en met 2024 samenwerkingspartner van de provincie waar het gaat om versterking van het professionele maakklimaat. Samen met deze organisaties geeft provincie Overijssel een impuls aan talentontwikkeling en nieuw cultuuraanbod én bouwen we aan een veerkrachtige, toekomstbestendige culturele sector in Overijssel. Roy de Witte, gedeputeerde Cultuur: “We zijn in Overijssel trots op al onze culturele instellingen. Dat willen we niet alleen zeggen, maar ook laten zien door ze te helpen om sterker te worden, nog beter samen te werken en om door te gaan met de prachtige dingen die ze doen. Het Overijsselse publiek kan de komende jaren mooie verrassingen tegemoet zien!”.

De volgende acht projecten ontvangen meerjarige subsidie:
*Activiteitenplan St Jansen & de Boer 2021 – 2024 (St Jansen en De Boer)
*Gouden Verbinding activiteitenplan 21-24 (Gnaffel)
*Muziekhub Maakhaven (St Poppodium Het Burgerweeshuis)
*TINC Theater Incubator (Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede)
*Close to the edge (Consensus Vocalis)
*Talentontwikkeling door KASKO Huis voor muziektheater (KASKO)
*Plan Versterking Maakklimaat Kunst en Cultuur Overijsssel 21-24 (TEN Producties)
*In verhalen huist onze toekomst (Stichting Theatergroep De Jonge Honden)

Er zijn meer aanvragen binnengekomen (29) dan er geld beschikbaar is. Een externe adviescommissie Cultuur heeft de aanvragen beoordeeld op artistieke kwaliteit, zakelijke kwaliteit (financiële haalbaarheid en ondernemerschap) en maatschappelijke impact. De scores hebben geleid tot een ranking waarvan de acht beste projecten kunnen worden gehonoreerd binnen het vastgestelde subsidieplafond van ruim 3 miljoen.
Gedeputeerde Roy de Witte: “Het zegt iets over Overijssel dat er zoveel aanvragen zijn gedaan. Veel partijen hebben elkaar gevonden en zijn in beweging gekomen. Ik heb er vertrouwen in dat de projecten die subsidie ontvangen een grote impuls gaan geven aan de sector. En dat zowel de makers als het publiek in Overijssel ervan gaan profiteren. Overijssel bloeit, kortom!”

Programmaversterking

De subsidieregeling maakt deel uit van het programma Versterking Culturele sector. Naast de nieuwe subsidieregeling voor talentontwikkeling en het creëren van nieuw cultuuraanbod lanceert de provincie ook een kennislijn voor continue deskundigheidsbevordering. Provincie Overijssel investeert tot en met 2024 in totaal 5,8 miljoen in het programma. Kijk voor meer informatie op staging2.overijssel.nl/versterkingcultuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.