Organisatie Sukerbietenfeest is er, in afwachting van vergunning, klaar voor

LEMELERVELD – Stichting Festiviteiten Lemelerveld, de organisatie van het Sukerbietenfeest, hoopt op een vergunning. Als die er komt, gaat feest in Lemelerveld op woensdag 11 augustus van start met een braderie, kindermarkt en rommelmarkt in het centrum van het dorp.

De reguliere horeca zijn dan geopend. Bij mooi weer en een groen licht wordt het terras op het Kroonplein uitgebreid. Op sportief gebied zijn er dan die week beachactiviteiten met handbal, volleybal, voetbal en jeu de boules. Klassieke brommers, solexen en oude trekkers gaan dan een toertocht maken. De kindermorgen wordt bij Natuurlijk Heidepark gehouden. Tenslotte staan ook nog het ponyrijden en een picknick op het programma. Gedurende het Sukerbietenfeest is er dan alle dagen vanaf 13.00 uur een kermis. Op zondag 15 augustus wordt het feest daar afgesloten met een Eurodag.
Na de aangekondigde versoepelingen begin juni heeft de organisatie met stoom en kokend water een vergunningsaanvraag de deur uit gedaan voor het Sukerbietenfeest. In de eerste helft van juli ging de rem erop in de voorbereidingen na een opleving van de besmettingscijfers en de puzzel om te bepalen wat wel of niet verantwoord is. De aanvraag voor de vergunning is aangepast. Net als in omliggende dorpen is het muziekprogramma ook tijdens het Sukerbietenfeest geschrapt. Wel mogen (sportieve) activiteiten en toertochten doorgaan als de 1,5 meter afstand goed kan worden bewaakt. Met een eigen (groot en afsluitbaar) evenemententerrein zijn er daardoor in Lemelerveld iets meer mogelijkheden. En bovendien zijn er voldoende vrijwilligers beschikbaar om daarbij te helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.