Ook ‘Proef de Nazomer’ gaat niet door

RAALTE – Het nieuwe evenement ‘Proef de nazomer’ op 24, 25 en 26 september in het centrum van Raalte gaat niet door. “Er zijn nog te veel onzekerheden en we moeten maar afwachten wat er na 13 september wel of niet mag,” licht voorzitter Frans Rouwenhoff toe.

‘Proef de nazomer’ is de nieuwe naam voor een samenwerking van al langer bekende evenementen als Cu & Cu (Kunst en cultuur), Streetlive (straattheater), Bierfestival Raalte en het culinaire ‘Raalte in de Smaak’. Ook de Plaskerk was betrokken bij deze eerste gezamenlijke editie in september.
Rouwenhoff heeft afgelopen tijd de meningen van de verschillende organisatoren gepeild. “Uit de berichten die ik heb ontvangen, blijkt dat iedereen het er mee eens is om het in september niet door te laten gaan. Dit jaar is er dus nog geen Proef de Nazomer. Ik heb de gemeente Raalte inmiddels geïnformeerd.” Komend jaar wil hij gebruiken om het gezamenlijke evenement voor 2022 organisatorisch goed op de rails te krijgen.
‘Proef de nazomer’ is een vervolg op een initiatief uit 2015. Toen werden het langer bestaande Streetlive (straattheater) en Bierfestival (bierproeverij langs de Raalter horecazaken) uitgebreid met het nieuwe culinaire evenement ‘Raalte in de Smaak’. Meningsverschillen over de locatie in het Raalter centrum leidden tot een aparte organisatie van ‘Raalte in de Smaak’ op een andere datum in september. Streetlive en Bierfestival kregen toen in hun weekeinde gezelschap van het nieuwe Cu & Cu (kunst en culinair).
In 2019 werd Frans Rouwenhoff voorzitter van Raalte in de Smaak. “Ik heb meteen gezegd dat ik dit niet kon uitleggen. Eerst heb je een weekend met Cu & Cu, Streetlive en Bierfestival en een paar weken daarna Raalte in de Smaak. Dat vind ik echt van de zotte. Ik ben met veel mensen gaan praten om te kijken of we er niet één totaalevenement van kunnen maken. Die goede wil bleek er te zijn.”
Dit jaar zou in goed overleg elke organisatie (plus de Plaskerk) nog een eigen programma opzetten. Volgend jaar moet er dan een gezamenlijke stichting ‘Proef de Nazomer‘ zijn met verschillende commissies met hun eigen programmaonderdeel. Door de afgelasting wordt dat in september 2022 nu dus de eerste keer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.