Kunstenaar Erik Neimeijer opent nieuwe Galerie in het centrum van Nijverdal

‘Groot pand gaat plaats bieden aan spectaculaire exposities en exclusieve optredens’

REGIO – Muzikant en kunstenaar Erik Neimeijer en zijn vrouw Maartje de Vries openen komend weekend een nieuwe galerie in Nijverdal. Uiteraard heeft het werk van Erik hier een prominente plek, maar ook de houten beelden van Maartje zijn te bewonderen. Daarnaast opent op 20 augustus een foto-tentoonstelling van Robert Westera. Westera was jarenlang de huisfotograaf van de band Bökkers en legde op unieke wijze de hoogtepunten van de band vast tijdens optredens als Paradiso en de Zwarte Cross. Later in het jaar volgt een expositie van de bijzondere kunst van  tv-producent Harry de Winter.

‘We zijn erg druk geweest’ lachen Maartje en Erik. ‘Na de positieve ervaring die we opdeden met de Sunny Side Art Shop afgelopen jaar besloten we dat het tijd was voor de stap naar een echte Erik Neimeijer Gallery. Erik’s kunst is afgelopen jaar internationaal in de belangstelling komen te staan en we exposeren dit jaar in Parijs, London, Madrid en New York. We hebben hier een fantastisch pand gevonden met ongelofelijk veel mogelijkheden. Door de verdieping hebben we nu ook de kans op kunst van anderen te laten zien, zoals de Spaanse kunstenaar Lupo Sol of de volstrekt unieke diorama’s van Harry de Winter.’ De piano heeft een centrale plaats gekregen in de ruimte. ‘Het is de bedoeling dat hier bijzondere avonden gaan plaatsvinden, in kleine kring met onversterkte muziek, want de akoestiek is geweldig.’

‘De hoogtepunten van Bökkers’

Neimeijer was medeoprichter en zanger/gitarist van de band Bökkers die vorig jaar besloot uiteen te gaan. We hebben een hele gave tijd gehad. We begonnen in kleine zalen maar groeiden als snel door naar enorme podia. Fotograaf Robert Westera was erbij en legde die reis vast op de gevoelige plaat. Zijn foto’s worden op groot formaat geëxposeerd en de kijker mee op het podium, backstage en naar de albumopnames in de Wisseloordstudio’s. ‘Robert heeft het talent om op te gaan in de groep en kiest dan de momenten voor het perfecte plaatje.’

Voor dit najaar heeft het stel plannen om een muzikaal feest te geven in de Lantaarn voor iedereen die ooit een schilderij kocht. Neimeijer: ’Ik lever mijn doeken doorgaans persoonlijk af, dus ik ken mijn klanten persoonlijk. Het lijkt ons heel tof om deze club mensen bij elkaar te brengen en een leuke avond te hebben samen. Uiteraard pak ik mijn gitaar er dan bij..’

De Erik Neimeijer Gallery bevindt zich aan de Willem Alexanderstraat 2K (tegenover het Zinin theater) en is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.