Inwoners mogen stemmen; nog vier ontwerpen voor de Sallandse vlag in de race

RAALTE – De oproep van Doorpakken Salland en Salland Marketing om een Sallandse vlag te ontwerpen, heeft maar liefst 131 inzendingen opgeleverd. De jury heeft inmiddels vier ontwerpen geselecteerd. Het woord is nu aan de inwoners van Salland. Via staging2.sallandsevlag.nl/stem kan iedereen tot en met 5 september een stem uitbrengen. De organisatie hoopt op een groot aantal deelnemers. “Want deze vlag is van, voor en door Salland”, zo stelt Barbara Jansen van Doorpakken Salland.

De jury die de laatste vier vlaggen selecteerde, bestaat uit acht Sallanders. Barbara: “Zij hebben alle 131 inzendingen beoordeeld. Er zijn standaard criteria waar een ontwerp aan moet voldoen, zoals de herkenbaarheid en zichtbaarheid. Maar ook is vooral ingezoomd op waardes die iets typisch Sallands maken. Ieder jurylid had een eigen top 4 samengesteld. Deze zijn uitgebreid besproken en bediscussieerd. Bij de een riep een bepaald ontwerp namelijk iets anders op dan bij de ander. Er ontstond een long-list van zestien vlaggen. Daarbij kwam ook de bestaande vlag van het Waterschap naar voren. We gingen voor een top 3 maar omdat er vier ontwerpen waren die echt de hoofdrol bleven spelen, is er nu een gezamenlijke Top 4.”
De winnende vlag wordt sowieso door Doorpakken Salland in productie genomen. In september wordt deze gehesen op een origineel moment. Bovendien krijgt de winnaar van Doorpakken een ‘typisch Sallandse prijs’ die hij/zij zelf mag bedenken. “We willen verbinding aanjagen en Salland kleurgeven in deze lastige corona-tijd. Het idee kwam via een inwoner van Raalte bij Doorpakken Salland binnen. En wat fantastisch dat zoveel mensen reageren.”

De jury bestaat/bestond uit: Arjuna Huis in ’t Veld (Melkbrouwerij), Willem Mulder uit Heino, Ton Groot Beumer (Ribs & Blues), Leon Ripperda (BijRipperda in Den Nul), Jos Kamphuis uit Holten (actief in diverse recreatieve bestuursorganisaties, oud-horeca-ondernemer), Peter de Graaf uit Heeten (eigenaar de Maathoeve), Ronny Langkamp (melkveehouder in Mariënheem) en Hermine der Nederlanden (Waterschap, landschapsarchitect, expert Sallandse historie en verhalen).

staging2.sallandsevlag.nl/stem

Foto: de organisatie van de verkiezing met de juryleden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.