IJsseltheaterfietstocht: Jan Terlouw leest gedicht over de IJssel

REGIO – De IJsseltheaterfietstocht is nog te volgen tot 19 september. De organisatie heeft Jan ‘touwtje uit de brievenbus’ Terlouw bereid gevonden om ook een bijdrage te leveren. Hij leest een gedicht over de IJssel voor.

Een traditionele IJsseltheaterfietstocht zat er dit jaar in verband met het coronavirus niet in. In plaats daarvan is de theaterfietstocht nu vormgegeven als langlopend arrangement met onderweg een culturele rode draad, waarbij de deelnemers op zoek gaan naar de erfenis van de overleden jonkheer Zweder. Zijn enige erfgenaam, Otto Wijbrandt, baron van Olst tot Wijhe, kortgezegd Owee, moet die echter delen met de deelnemers. Onderweg komen zij langs diverse locaties waar filmpjes aan zijn ‘gekoppeld’, die ze kunnen bekijken op hun telefoon. De filmpjes bevatten opdrachten die ze moeten uitvoeren om te ontdekken wat deze raadselachtige erfenis inhoudt.
Enkele maanden geleden vonden de laatste opnamen voor de IJsseltheaterfietstocht 2021 plaats. Op deze dag ontmoette Otto Wijbrandt, baron van Olst tot Wijhe (Harro van Lien) zijn oude vriend Jan (Jan Terlouw) om hem te vragen een gedicht voor te lezen dat hij zelf heeft geschreven. De ontmoeting vond plaats bij villa Bakhuis in Veessen. Op de plek waar ooit een monumentale villa stond, is op de fundamenten hiervan een zogeheten ‘folly’ (volgens Wikipedia een bouwwerk dat ongeschikt is voor huisvesting en uitsluitend een decoratief, kunstzinnig of ludiek doel dient) gebouwd. Nadat Otto en zijn oude vriend Jan samen een goed glas wijn hebben genuttigd draagt de schrijver zijn gedicht over zijn favoriete rivier voor. De kijkers krijgen vervolgens de vraag om zelf in vier woorden aan te geven hoe mooi de IJssel is.
De deelnemers aan de IJsseltheaterfietstocht dienen wel de app IZI te installeren op hun mobieltje. Bij verschillende locaties zijn de programmaboekjes (à 4 euro) te koop; onder andere bij Tourist Info Wijhe (Primera Schippers), de Olsterhof in Olst, Infocentrum IJssel Den Nul en VVV Deventer. Ook aan de andere kant van de IJssel zijn er meerdere adressen. Zie verder staging2.ijsseltheaterfietstocht.nl.

Foto: Robert Jan Leerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.