Hoofdrijbaan N340 dik drie weken afgesloten

ZWOLLE – Van vrijdag 6 tot en met maandag 30 augustus wordt de N340 tussen Zwolle en Ommen afgesloten. In die periode wordt op verschillende locaties op en rond de weg gewerkt. Na de drieweekse afsluiting gaat de nieuwe N340 volledig open.

De kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 worden opnieuw ingericht. Onder de bestaande N340 komen vier nieuwe fietstunnels, zodat fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken. Verder worden er diverse faunapassages aangelegd. De weg krijgt bovendien een nieuwe laag asfalt. Daarnaast worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd voor de aansluiting van het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28. Hieronder valt ook de reconstructie van de kruising Hessenweg – Kranenburgweg – Nieuwleusenerdijk.
De drieweekse afsluiting van de N340, tussen de Nieuwleusenerdijk en knooppunt Varsen, heeft grote invloed op de bereikbaarheid van het gebied. Het lokale bestemmingsverkeer, inclusief landbouwverkeer en fietsers, kan gebruik maken van de parallelwegen. Voor al het overige gemotoriseerd verkeer gelden omleidingsroutes via de A28, N377, N48, N348 en N35. Daarnaast worden er ook lokale omleidingsroutes ingesteld.
Op het eerste deel van de afsluiting, tussen de Nieuwleusenerdijk en de kruising Ankummerdijk/Cubbinghesteeg, vinden geen werkzaamheden plaats. Vanaf september wordt dat deel, de Hessenweg, onderdeel gemaakt van een erftoegangsweg en wordt het ingericht voor bestemmingsverkeer en fietsers/wandelaars. Dit is met uitzondering van het deel aan weerszijden van de fietstunnel tot aan de afbuiging van de nieuwe Hessenweg. Dat deel wordt later aangepast door ProRail.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.