Het Stöppelhaenegevoel met de optocht ‘aans-umme’

RAALTE – In het laatste weekend van augustus – traditioneel het Stöppelhaeneweekend – kan heel Salland het Stöppelhaenegevoel opwekken tijdens de optocht ‘aans-umme’. Het is een omgekeerde optocht, waarbij heel Salland een fietsroute kan volgen langs maar liefst 25 creatieve Stöppelhaene versieringen.

De fietsroute van ongeveer 35 kilometer, doet naast Raalte ook Luttenberg aan en is van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus te fietsen. Tot 23.00 uur is de route verlicht. De versieringen variëren van hele versierde straten tot individuele gevelversieringen en versieringen van kinderen op scholen en BSO-locaties. Vele deelnemers zijn hier de afgelopen weken enorm druk mee geweest. De route kan ook met de auto gereden worden.

Stöppelhaenevlag

Op deze manier laat de Stöppelhaene-organisatie het Sallandse Oogstfeest niet zonder activiteit voorbijgaan. Zij roept dan ook iedereen op om de Stöppelhaenevlag uit te hangen. “Het zou fantastisch zijn als de gele kleur alle fietsers tegemoet komt wapperen. Dat we elkaar onderweg ontmoeten en toch een beetje het Stöppelhaenegevoel krijgen!” Grote en kleine vlaggetjes zijn verkrijgbaar bij de Welkoop en bij de Gamma.
De fietsroute is te downloaden via

staging2.stoppelhaene.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.