Heikera’s Stoppelveldrit naar de andere kant van de ‘berg’

RAALTE – Deelnemers aan de 46e Orbea Stoppelveld-rit van Fietstoerclub Heikera vanuit Raalte steken zondag 22 augustus de Sallandse Heuvelrug over. Er zijn vier fraaie en afwisselende routes van 40, 60, 100 en 150 kilometer. Vooral de fietsers van de twee langste afstanden krijgen het nodige klimwerk voor de wielen. Maar deelnemers van de twee kortste afstanden moeten de ‘berg’ bedwingen.

Alle routes zijn nieuw en net als de voorgaande rit, zijn de routes van de 40, 60 en 100 met pijlen aangegeven. De 40 en de 60 km gaan via De Luttenberg en de Sanatoriumlaan naar Hellendoorn, Nijverdal en Holten (60 km). De 100 en 150 km richting Rijssen en Markelo nemen veel beklimmingen mee, waaronder de Eelerberg, Rijsserberg en de Holterberg, inclusief de Motieweg. De langste tocht (alleen via gps beschikbaar) heeft bovendien de Lemelerberg en een aantal heuvels rond Markelo waaronder de Apenberg en Herikerberg op het menu staan.
Deelnemers kunnen bij alle routes halverwege aanleggen bij diverse horecagelegenheden, waaronder Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn (40 km), Restaurant Het Losse Hoes in Holten (60 km) en Herberg De Pot in Markelo (100 en 150 km). Verder komen alle routes van de Stoppelveldrit vanzelfsprekend langs een aantal stoppelvelden, waarvan net het graan is binnengehaald.

Deelname

Startpunt van alle routes is Pannenkoekenrestaurant Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. Daar staat aan het eind van de fietstocht ook een hapje en drankje klaar om nog even gezellig na te zitten. De deelnemers kunnen vertrekken tussen 8.00 en 11.30 uur (100 en 150 km) of tussen 9.00 en 11.30 uur (40 en 60 km). Deelname kost 6,50 euro voor NTFU-leden, niet-leden betalen 8,50 euro. Dat is inclusief het hapje en drankje. Voor wielrenners is het dragen van een fietshelm verplicht en voor de overige deelnemers raadzaam.

Voorinschrijving

FTC Heikera neemt tijdens de Orbea Stoppelveld-rit de coronamaatregelen in acht. Dat betekent dat bij de inschrijving de 1,5 meter wordt gerespecteerd. De deelname kan met pin worden betaald. Om het inschrijven zo soepel mogelijk te laten verlopen, worden NTFU-leden gevraagd om zich via staging2.heikera.nl vooraf in te schrijven. Voor meer informatie kijk op: staging2.heikera.nl, bel met toerleider John Ruiter van Fietstoerclub Heikera: 06-50 85 99 60 of mail naar: johnruiter@ziggo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.