GGD IJsselland gestart met testen zonder afspraak

REGIO – GGD IJsselland is vandaag, maandag 23 augustus gestart met testen zonder afspraak. Men kan hiervoor op alle zeven testlocaties terecht. De openingstijden hiervoor verschillen per locatie.

Je laten testen is mogelijk in Zwolle, Deventer, Raalte, Ommen, Hardenberg, IJsselmuiden en Steenwijk. De teststraten zijn op de volgende tijdstippen open voor de vrije inloop: Zwolle en Deventer: dagelijks van 9.00 -11.00, 11.30 -13.15 en 14.00-16.00 uur. Raalte, Ommen, Hardenberg, Steenwijk en IJsselmuiden: dagelijks van 9.00 -11.00 en 11.30-13.15 uur.

Hoe het werkt

“Bij binnenkomst in de teststraat kun je aangeven dat je zonder afspraak bent gekomen”, deelt testcoördinator Gertrud Zweerts mee. “Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Dat checken we en daarna vullen we samen met jou het benodigde testformulier in. Nadat alles goed is ingevuld word je getest.”
De testuitslag is tussen 24 en 48 uur bekend en is te bekijken met de DigiD via rijksoverheid.nl/coronatest. Je krijgt een e-mail als de uitslag in te zien is. Is de testuitslag positief en woon je in de regio IJsselland, dan belt GGD IJsselland je voor het bron- en contactonderzoek. Woon je buiten de regio, dan neemt de GGD van jouw regio contact op.
Kom je liever op afspraak langs? Dat blijft mogelijk. “We bieden per 23 augustus dus twee testmogelijkheden aan in plaats van één. Zo maken we het de inwoners en bezoekers van onze regio extra makkelijk om zich bij ons te laten testen.”
GGD IJsselland richt zich met deze extra service onder andere op studenten. “Je hoeft niet eerst te bellen of online een afspraak te maken voor een test, maar kunt gewoon langskomen. En dat geldt natuurlijk ook voor huisgenoten, familieleden of andere mensen die zich snel willen laten testen”, voegt de testcoördinator toe. Zie verder staging2.ggdijsselland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.