Eerste fase van de kaveluitgifte Luttenbergerweg van start

LUTTENBERG – De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in plan Luttenbergerweg in Luttenberg. Deze eerste fase biedt ruimte aan totaal veertig woningen. Er wordt eerst gestart met de uitgifte van twintig kavels, waarvan vier huurwoningen en zestien bouwkavels.

Het gaat om twee kavels voor een vrijstaande woning, zes kavels voor een twee-onder-één-kap woning en acht kavels voor een rijwoning.Wethouder Wout Wagenmans: “De vraag naar woningen in Luttenberg is groot. Met de kavels voor huurwoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen en een paar vrijstaande woningen spelen we hierop in. Daarnaast kunnen we met deze uitgifte mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen. Naar eigen smaak én duurzaam.”
Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen. Het is ook mogelijk om levensloopbestendig te bouwen.

Bijeenkomst

De gemeente Raalte houdt op dinsdagavond 21 september een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Tijdens de bijeenkomst is er ook aandacht voor duurzaam bouwen. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen zijn geïnteresseerden van harte welkom in zaal Elckerlyc in Luttenberg. U dient zich van tevoren aan te melden (tijdstip volgt). Aanmelden kan vanaf dinsdag 31 augustus via staging2.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.
De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf dinsdag 21 september 2021 inschrijven via het online inschrijfformulier. Dit formulier is straks te vinden op staging2.raalte.nl/woningbouw-luttenberg. Inschrijven kan tot en met woensdag 6 oktober 2021.
De kaveluitgifte vindt plaats op dinsdag 12 oktober in zaal Elckerlyc, onder voorbehoud van de coronamaatregelen (meer informatie volgt). Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.
In het plan is ook ruimte gereserveerd voor het realiseren van kleinere betaalbare woningen. Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar op welke wijze deze het beste gerealiseerd kunnen worden. De uitgifte van deze kavels vindt op een later moment dit jaar plaats.

Beroepstermijn

Het bestemmingsplan is op 6 juli definitief vastgesteld door de gemeenteraad. Hiertegen kan nog gedurende een periode van zes weken na publicatie beroep worden aangetekend bij de Raad van State. Een eventueel aangetekend beroep kan van invloed zijn op bovengenoemd proces. Ga voor meer informatie naar staging2.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.