Een eigen draai en wending aan het sprookje Doornroosje

OMMEN – Op zondagmiddag 22 augustus vanaf 15.00 uur vindt in een sprookjesachtige ambiance, midden in het donkere bos, in het mysterieuze amfitheater, op de top van een mythische berg een leuke kindervoorstelling plaats. De acteurs van Het Kleine Theater brengen de voorstelling Doornroosje. Het is wel duidelijk dat de programmeurs van het Bostheater Ommen aan de kleintjes hebben gedacht!

Wie denkt ‘o, maar dat verhaaltje ken ik wel’, komt bedrogen uit. Want Doornroosje, dat is toch dat sprookje waarin een meisje in een diepe slaap valt, nadat ze zich aan het spinnenwiel prikt met een naald. Vanwege een door een heks uitgesproken vloek ontwaakt ze niet meer en slaapt jaren en jaren achtereen. Vervolgens groeit het kasteel helemaal dicht met ondoordringbaar dikke prikhaag. Niemand die er door komt, hoewel het meerdere keren wordt geprobeerd, want wie haar wakker kust, mag met deze schoonheid trouwen. De een na de andere faalt, totdat een of ander prins het na honderd jaar wel lukt en haar wakker kust. Zoiets was het toch? Iets in die geest, klopt. Dat weten zelfs de acteurs van Het Kleine Theater, maar…, de spelers geven een eigen draai en wending aan het overbekende sprookje die groot en klein zal verrassen. Wie dit gezelschap eerder aan het werk heeft gezien, weet dat Het Kleine Theater voorstellingen ten beste geeft die leuk en verrassend zijn voor jong en oud! Zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke boodschap mag het schouwspel worden gezien als een ode aan het fabuleuze verhaal.
De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar, maar is zoals gezegd ook leuk voor volwassenen. Je zou willen dat je zelf weer even kind was. De voorstelling is gratis bij te wonen, maar reserveren is verplicht. Dit kan via https://shop.ticketing.cm.com/safe-shows/ Wees er snel bij, want het aantal zitplaatsen is beperkt.

De voorstelling Doornroosje is een ‘Safe Show’. Zo kun je in coronatijden toch op een veilige en onbezorgde manier genieten van live muziek en voorstellingen. Om deze bij te wonen gelden enkele van overheidswege opgelegde voorwaarden. In het kort: je hebt geen test- of vaccinatiebewijs nodig om toegang te krijgen, een reservering is voldoende. Alle voorstellingen zijn te volgen vanaf een gereserveerde vaste zitplaats. Reserveren vooraf is verplicht. Zie staging2.bostheaterommen.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.