Alternatief Luttenbergsfeest dondersmooi verlopen

LUTTENBERG – Nadat de voorbereidingen voor een volledig feest gereed waren, kreeg het bestuur van het Luttenbergsfeest via de persconferentie te horen dat het feest helaas niet door kon gaan. Dat weerhield de feestcommissie er niet van om in samenwerking met de plaatselijke horeca te kijken naar wat wel mogelijk was. Afgelopen weekend was het dan zo ver…. en hoe!

Normaliter wordt er tijdens de eerste avond van het Luttenbergsfeest het eerste vat aangeslagen, na afloop van de optocht. Omdat een optocht dit jaar niet mogelijk was, werd het eerste vat op een ludieke manier rondgebracht door het dorp. In een compleet opgetogen bus van de in Salland welbekende chauffeur de Neuze werd door de verschillende straten gereden om onder begeleiding van zanger Wimmie Bouma de eerste biertjes naar de mensen toe te brengen. De sfeer in het dorp zat er goed en in vele straten deed de bbq goed zijn werk.
Op vrijdag stond de opening in het dorp zelf centraal. De drie mooi aangeklede terrassen liepen langzaamaan vol. De bezoekers op de verschillende terrassen kregen bieropeners en werden getrakteerd op een biertje om de terrassen officieel te openen. Tijdens deze opening werd er ook stilgestaan bij het afscheid van twee bestuursleden namelijk van Frank Kappert en Willem Jalink. Zij namen na 6 en 12 jaar afscheid van het bestuur en gingen in gepaste kledij de terrassen op.

Slimste Luttenberger

Zaterdag stond de terrasquiz op het programma. De terrassen waren goed gevuld en er deden ruim 60 teams mee om de titel ‘de slimste Luttenberger’ te veroveren. Na drie vragenrondes te spelen via de app, bleven er nog 3 teams over die doorstreden voor de titel. Zij werden op de platte wagen in het midden van het dorp gezet en speelden door middel van het wel bekende petje op, petje af principe door totdat Hans Kruiper zich uiteindelijk de slimste Luttenberger mocht noemen.
Het was rustig wakker worden op zondag en tijd om tot bezinning te komen tijdens de ker(k)mis. Dit jaar niet in een nog nadampende feesttent, maar in het rustgevende Amfitheater Lommerrijk dat in het bos staat. Na de viering was het mooi om elkaar te kunnen ontmoeten op het terras van Gemeenschapscentrum Elckerlyc onder het genot van een lekkere kop koffie. Ondertussen werd alles klaargezet voor de dorpsbingo die vanuit het centrum van het dorp te volgen was op de verschillende terrassen. Er werden 10 rondes gespeeld om de meest mooie prijzen.
Op alle terrassen was het goed toeven dit weekend. Op elk terras was er de mogelijkheid om gebruik te maken van het buffet en hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt. Het bestuur van het Luttenbergsfeest en de plaatselijke horeca (café-brasserie de Schoenmaker, café en zalencentrum Spoolder en Gemeenschapscentrum Elckerlyc) kijken gezamenlijk terug op een dondersmooi verlopen alternatief Luttenbergsfeest. Er is goede hoop dat het Luttenbergsfeest in 2022 weer op de vertrouwde kerkweide plaats kan vinden en wel van 18 t/m 21 augustus 2022.
De foto’s van dit weekend zijn te vinden op de Facebookpagina van het Luttenbergsfeest en op de website wstaging2.luttenbergsfeest.nl

Foto: “Geen keuze wij kiezen voor de Neuze!”, zo is te lezen op de Facebookpagina van het Luttenbergsfeest. In een compleet opgetogen bus van de in Salland welbekende chauffeur de Neuze, werd door de verschillende straten gereden om onder begeleiding van zanger Wimmie Bouma de eerste biertjes naar de mensen toe te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.