Ajax weer gearriveerd in De Lutte voor trainingskamp

  (Ingezonden mededeling)

  Een kleine drie weken lang slaat Ajax haar trainingskamp weer op in De Lutte, waar coach Erik ten Hag zijn ploeg voorbereidt op het Eredivisieseizoen ’21-’22. Daarna verhuist de hele karavaan naar Oostenrijk. Daarmee wordt een traditie voortgezet, al ziet de invulling van deze periode er net even anders uit dan in andere jaren vanwege de nog altijd niet volledig uitgebannen coronaperikelen.

  Geen risico’s: De Bloemenbeek volledig afgehuurd

  Het is een vertrouwd gezicht, de Ajaxselectie en -staf die begin juli het Oosten arriveert. De club heeft aangegeven geen enkel risico te willen nemen met het oog op het coronavirus en laat weten dat de invulling van het trainingskamp ‘net even anders’ zal zijn. Het wordt een coronabubbel, waarbij niet of nauwelijks publiek aanwezig is. Vaccinaties of niet, men wil geen coronagevallen in de selectie. “Daarom heeft Ajax nu een week lang ons hotel en restaurant exclusief voor de staf en spelers afgehuurd”, vertelt een woordvoerder van het vaste Ajax-verblijf De Bloemenbeek aan Tubantia. “Er is dus helaas geen plaats voor andere gasten of passanten. Ander bezoek zou onnodige risico’s met zich meebrengen”.

  Landelijke vaccinatiebereidheid

  De landelijke vaccinatiebereidheid is een gevoelige kwestie die in de zorg speelt. Die ontwikkeling werkt ook door in het verzekeringswezen, al is overstappen zorgverzekering daarvoor vooralsnog onnodig: zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde mensen hebben recht op behandeling en de vergoeding daarvan.

  Coronamaatregelen bij oefenwedstrijden

  Voorkomen is echter beter dan genezen, vindt men ook bij Ajax, waar in ieder geval een groot deel van de spelers gevaccineerd is vanwege hun interlandactiviteiten. Al hebben zij eerst nog wedstrijden (de Zuid-Amerikaanse spelers bijvoorbeeld) of een uitgestelde vakantie. Er worden naast het vele trainen twee oefenwedstrijden afgewerkt, waar de coronamaatregelen strikt worden nageleefd. Tegenstanders worden allemaal getest en entreekaarten worden intern verkocht.

  De Lutte, Ajax’ zomerse uitvalsbasis sinds 1973

  Al sinds 1973 traint Ajax ’s zomers in De Lutte op het veld van de plaatselijke SV. In dat jaar had de club net haar derde Europacup I (nu Champions League) gewonnen. Ook nu zal de selectie er in opperbeste stemming verblijven: afgelopen seizoen werden zowel het landskampioenschap als de KNVB-beker aan de goedgevulde prijzenkast toegevoegd. Er was een periode dat Ajax niet naar deze streek kwam, toen Peter Bosz de leiding had. Maar coach Erik ten Hag is geboren in Haaksbergen en voelt zich hier wellicht meer thuis. Hij zal ook de nodige rustige wandelroutes weten te vinden, zoals deze. Maar ook Oostenrijk, waar Ajax op 24 juli naar afreist, is een vertrouwde plek. Het is dit jaar al met al een bezoek waaraan de nodige mitsen en maren kleven, een mooie traditie wordt vooralsnog voortgezet.

   

   

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.