Rick Evers: Beste Albert Heijn

Ik heb jullie al vaker een brief gestuurd. En over het algemeen waren dat geen lofbrieven. Het waren brieven omdat ik ergens teleurgesteld over was. Over jullie spaaracties of kwaliteit van de bloemen bijvoorbeeld. Vandaag een brief over jullie aanbiedingen. Die zijn vast hartstikke goedbedoeld, maar er zit me toch iets dwars.

Kijk. Ik ken jullie natuurlijk als vooruitstrevende supermarkt. Komkommers zonder condoompje verkopen, je moet het maar durven. Ik ken jullie ook als klantgerichte supermarkt. In mijn dorp hadden jullie laatst de kant-en-klaar-maaltijden en het vlees van plek verwisseld. Maar toen mijn dorpsgenoten dat niet fijn vonden, hebben jullie op een zaterdagavond alles toch maar weer terugveranderd. Hulde daarvoor.

Ik heb dan ook goede hoop voor mijn verzoek aan jullie om wat veranderingen aan te brengen in de aanbiedingen. Graag wil ik één bakje frambozen met korting kopen. Geen drie halen twee betalen, geen stapelkorting, geen hamsteracties, geen tweede gratis. Gewoon één bakje. Frambozen schimmelen namelijk al zodra je ernaar kijkt. Aan twee bakjes heb ik dus niks.

En dat geldt trouwens niet alleen voor frambozen. Jullie mango’s zijn altijd alleen als duo in de aanbieding. Maar als ik twee mango’s koop, dan eet mijn kleine zoontje drie weken achter elkaar elke dag mango. Vindt-ie niet leuk. Zouden jullie ook niet leuk vinden. Chinese wokmix 1 + 1 gratis. Sympathiek, maar ik hoef er maar eentje. En invriezen houden die Chinese groenten niet van. Worden ze snotterig van.

En dan te bedenken dat we niet eens een eenpersoonshuishouden hebben, maar gewoon een gezin. Ik kan me voorstellen dat alleenstaanden helemaal doodmoe worden van jullie bulkaanbiedingen. Daarom heb ik een idee voor een nieuwe themaweek: één product met korting. Niet hamsteren, geen verspilling, nul ergernis. Gewoon lekker shoppen met een glimlach. Alvast bedankt.

5 REACTIES

 1. Wat weer een gezever Rick,
  Als jij geen gebruik wilt maken van een aanbieding dan doe je dat toch niet?
  Niemand die je daartoe dwingt hoor!
  Dat gemekker van iedereen tegenwoordig…
  Als ik gemekker wil horen koop ik wel een geit!
  Misschien wel twee. Maar alleen als ze in de aanbieding zijn. Eén plus één gratis bijvoorbeeld… 😉

 2. Dit vind ik nog eens een briljant plan, en dan niet alleen voor AH, maar voor alle winkels. Als er een aanbieding is met meer stuks, moet je gewoon recht hebben op dezelfde korting op één stuk. Eigenlijk ook als je geen zegels of andere prullaria wil: ook korting.

 3. Ach, mensen willen gewoon in de maling genomen worden. Alle kortingen, aanbiedingen en spaaracties betaal je uiteindelijk zelf.
  Als je in winkel klanten laat kiezen: maak een bord met 50% korting en een ander bord met “halve prijs”.
  Mensen kiezen voor half geld, rekent makkelijker….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.