Zuiveringsproces van rioolwater in Raalte hersteld

ZWOLLE/RAALTE – Uit analyses van het rioolwater uit de zuiveringsinstallatie van Raalte blijkt dat het zuiveringsproces volledig is hersteld. Vorige week heeft het Waterschap Drents Overijsselse Delta zuiveringsslib met goed werkende micro-organismen aan het zuiveringsproces in Raalte toegevoegd.

Dit actieve zuiveringsslib was afkomstig van andere rioolwaterzuiveringsinstallaties. Het positieve gevolg hiervan is dat de rioolwaterzuivering Raalte het afvalwater van bedrijven en huishoudens uit Raalte en omgeving sinds het afgelopen weekend weer prima zuivert.
Zoals eerder gemeld, functioneerde de rioolwaterzuivering niet goed voor het deel ammoniumverwijdering. Dit betekent dat niet al het ammonium uit het aangevoerde afvalwater kon worden verwijderd. Uit onderzoek bleek dat er onvoldoende actieve bacteriën aanwezig waren waardoor het afvalwater minder goed werd gezuiverd. Het waterschap heeft in de afgelopen weken intensief onderzoek gedaan, maar de oorzaak van de problemen is niet gevonden.

Hondemotswetering

Het waterschap loost het gezuiverde afvalwater van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Raalte op de Hondemotswetering. Het herstel van de werking van de rioolwaterzuivering heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit in de wetering. Het inlaten van water vanuit het Overijssels kanaal en de Raalterwetering om de Hondemotswetering door te spoelen, blijft nog een aantal dagen door gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.