Welsum weer stap dichterbij realisatie woonzorgproject

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe is in principe akkoord met de plannen om achttien (zorg)appartementen te realiseren op de oude schoollocatie en brandweerlocatie in Welsum. Het burgerinitiatief Welzorgsum en Plaatselijke Belang Welsum hebben hiertoe in 2018 een plan gemaakt, dat is inmiddels verder is uitgewerkt door ontwikkelaar IJsselbosch OG BV. Er ligt nu een aanvraag bij de gemeente Olst-Wijhe om achttien appartementen (waarvan vier voor sociale huur), een ontmoetingsruimte, een behandelruimte en logiesruimte te realiseren voor (oudere) mensen met een bestaande of te verwachten (thuis)zorgvraag. De gemeente ondertekent op korte termijn een overeenkomst met de ontwikkelaar. Daarna start de gemeente de procedure op om het bestemmingsplan aan te passen en onherroepelijk te maken, waarna de ontwikkelaar de grond koopt van de gemeente en aan de slag gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.