Vijf nieuwe toeristische informatiepunten in gemeente Raalte

RAALTE – Sinds vorige week is de gemeente Raalte vijf toeristische informatiepunten rijker. Bij deze toeristische informatiepunten kunnen inwoners en toeristische bezoekers meer informatie vinden over wat er te doen is in de gemeente. Deze informatie wordt digitaal gegeven door middel van een informatiezuil met hierin een iPad, waarop een webpagina te vinden is die informatie geeft.

Het initiatief voor deze informatiezuilen komt van het Toeristisch Platform Raalte en Salland Marketing en wordt ondersteund door de gemeente Raalte. “Met deze informatiezuilen zorgen we voor een betere informatievoorziening naar inwoners en toeristen. De gebruiker van de informatiezuil kan heel makkelijk zien welke evenementen er georganiseerd worden, welke fiets- en wandelroutes er door de gemeente lopen, wat de bezienswaardigheden zijn en wat voor arrangementen je kunt boeken”, aldus Ton Groot Beumer van Toeristisch Platform Raalte. Ook wethouder Jaqcues van Loevezijn is blij met de informatiezuilen: “Ze gaan ervoor zorgen dat toeristen onze gemeente nog meer gaan ontdekken en kennis maken met onze ondernemers. Maar ook voor eigen inwoners kan de informatiezuil erg handig zijn. Er staan bijvoorbeeld fietsroutes in die je via een QR-code op je telefoon kunt zetten.”
Salland Marketing heeft de webpagina ontwikkeld die op de zuil draait. “De webpagina is makkelijk te bedienen, kan op elk moment worden voorzien van nieuwe informatie en geeft aan wat er binnen een straal van 15 kilometer te doen is. Een mooie aanvulling op de kennis die er bij de locaties al is”, aldus Rik Smienk van Salland Marketing.

Extra service

De informatiepunten zijn te vinden bij gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg, bij Bij de Bank in Heeten, bij de Bruna en Hotel de Zwaan in Raalte en het bij het Dorpshuus in Heino. ‘’We zijn ontzettend blij met deze informatiezuil’’, vertelt Ans Stegeman van Dorphuus Heino. “We krijgen hier veel toeristen die informatie willen over de regio. Naast de folders, wandel- en routekaarten kunnen wij ze nu ook verwijzen naar de digitale informatiezuil. ’’ Ook Steve Poppe van Hotel de Zwaan is enthousiast. ‘’De informatiezuil staat er nu een paar dagen en bijna elke gast kijkt erop. Het is voor ons een extra service die we aan onze gasten kunnen bieden.”

Interesse om een informatiezuil te plaatsen op locatie? Neem dan contact op met Rik Smienk van Salland Marketing, e-mail: rsmienk@marketingoost.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.