Vaccinatie zonder afspraak nu ook in Deventer en Hardenberg

ZWOLLE – GGD IJsselland start vanaf vrijdag 30 juli op de vaccinatielocaties in Deventer en Hardenberg met ‘prikken zonder afspraak’. Dat was al mogelijk in Dalfsen en Zwolle. “We krijgen daar positieve reacties”, zegt Jacco van Gastel, waarnemend projectleider COVID19 Vaccinatie. “Daarom blijven we dit daar doen. En omdat we voldoende vaccins ontvangen, kunnen we het vanaf morgen ook aanbieden in Deventer en Hardenberg.”

Let op: prikken zonder afspraak is gericht op mensen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Tijdens de openingstijden kan iedereen gewoon binnenlopen voor zijn/haar vaccinatie. Voorwaarde is dat je nog niet gevaccineerd bent. Tussen de 12 en 18 jaar (geboren voor 1 juli 2009)? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. 18 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor vaccinatie met Janssen (één prik) of BioNTech/Pfizer (twee prikken).
Van Gastel: “Ik zou zeggen, kom langs, onze medewerkers zitten er klaar voor. Neem je identiteitsbewijs en gezondheidsverklaring mee. Vul de gezondheidsverklaring alvast thuis in, dan kun je snel door.”
De gezondheidsverklaring is te vinden bij de uitnodigingsbrief van het RIVM en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor de registratie, zodat de bezoekers goed in het systeem komen te staan. Van Gastel: “De datum voor de afspraak voor de tweede prik wordt meteen met je gemaakt. Je kunt zelf bepalen wanneer je op die dag binnenloopt. We weten niet hoeveel mensen er in Deventer en Hardenberg zonder afspraak binnen komen lopen. In Dalfsen en Zwolle loopt het goed door, maar het kan natuurlijk zijn dat je even moet wachten. Of dat op een gegeven moment de vaccins voor die dag op zijn”, waarschuwt Van Gastel. “Dus kom op tijd, dan vis je niet achter het net.”

Locaties en tijden

Prikken zonder afspraak is mogelijk in de Trefkoele in Dalfsen (9.00-15.30 uur); de IJsselhallen in Zwolle (8.00-18.30 uur) en vanaf mogen in de Evenementenhal in Hardenberg en Runshopping Centre De Snipperling in Deventer (beide locaties dagelijks van 8.00-18.30 uur).

Let op: kies je voor een mRNA-vaccinatie in Dalfsen? Dan krijg je je tweede vaccinatie op een andere locatie. Bijvoorbeeld in Deventer, Hardenberg of Zwolle. Reden is dat de locatie in Dalfsen na 8 augustus is gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.