Tweede Alternatieve SW4D vanaf augustus van start

RAALTE – De uit coronanood geboren eerste Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse van 2020 krijgt met de wandelgids ‘Tweede alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse’ een opvolger. De makers zijn in nauwe samenwerking met het bestuur van de vierdaagse tot vier nieuwe wandelingen gekomen. De gids kan inmiddels (met vroegboekkorting) worden besteld op de website van wandeluitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Vanaf 1 augustus geldt de normale prijs van 14 euro.

Kort na het begin van de pandemie in het voorjaar van 2020 realiseerde het bestuur van de SW4D zich dat een massale Sallandse Wandelvierdaagse in oktober wel eens niet tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Met een wandelgids, stempelposten onderweg en een medaille wist de organisatie toch nog onverwacht duizenden wandelaars naar Salland te krijgen. Er moest zelfs een derde druk verschijnen om in de behoefte te voorzien en de stempelposten bleven drie maanden langer beschikbaar dan aanvankelijk gepland. Tot 1 augustus van dit jaar kunnen de wandelaars daar nog hun stempel halen en daarna kan de wandelaar op pad met de tweede editie.
Voor de nieuwe gids heeft het bestuur van de Sallandse Wandelvierdaagse goed geluisterd naar de wensen uit het veld. Zo bleek dat een grote groep wandelaars liever iets langer wilde wandelen en dat jonge gezinnen met kinderen juist ook graag de wandelschoenen aan willen trekken voor kortere etappes. En ook bij de lokale horeca, die inmiddels weer open mag, waren er wensen met betrekking tot de routes. Op basis daarvan zijn nu vier routes in de vorm van een achtje ontwikkeld. Dit biedt de wandelaar de mogelijkheid om na tien kilometer wandelen te besluiten de boel de boel te laten en neer te strijken op een Sallands terras of door te lopen over nog eens tien kilometer Salland. Een deel van de opbrengst van de gids is bestemd voor het behoud van de Sallandse natuur.

Pin

Als vervolg op de medaille bij de eerste alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse is er ditmaal gekozen voor een unieke pin als beloning. Die bijgeleverde pin kan verzilverd worden door per ‘achtje’ twee keer te stempelen. “We hopen natuurlijk dat de wandelaars van de vorige alternatieve editie vol trots met hun coronamedaille ook dit fraaie vervolg gaan wandelen om die pin te verzilveren”, aldus SW4D-voorzitter Jurgen Bruggeman, die tot op heden zijn voorzitterschap zonder echte SW4D moest beleven. “Helemaal mooi zou het zijn als we naast deze alternatieve straks in de herfst ook weer de traditionele vierdaagse kunnen organiseren.”

Foto: Stefan Kemper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.