Toch een streep door Stöppelhaene 2021

RAALTE – Het bestuur van Stöppelhaene heeft besloten om dit jaar een streep te zetten door het Raalter oogstfeest. Dit in verband met de recent afgekondigde aanscherping van de coronamaatregelen en de grote onzekerheid over evenementen na 14 augustus. “We balen verschrikkelijk, maar dit is de enige verantwoorde keus die we hebben”, vertelt voorzitter Paul Wittenhorst.

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn de raderen bij het Stöppelhaene bestuur opnieuw gaan draaien. “We hebben met elkaar gekeken naar de mogelijkheden, maar er is geen enkele duidelijkheid over evenementen na 14 augustus. Daarnaast kan Stöppelhaene als stichting geen gebruik maken van de extra financiële tegemoetkomingen.”
Doorgaan met organiseren met de kans dat het last minute alsnog gecanceld moet worden, zou een financiële strop betekenen voor het Sallandse Oogstfeest. “We moeten nu besluiten, want we vinden het ook belangrijk om duidelijkheid te bieden aan onze leveranciers en artiesten. Zij willen weten waar ze aan toe zijn en dat is volstrekt logisch. De evenementenbranche heeft het momenteel gigantisch zwaar. Uiteraard wil ook ons trouwe publiek weten of ze de laatste dagen van augustus wel of niet vrij moeten houden.”
Hij vervolgt: “In twee weken is er veel veranderd. De beslissing van toen moeten we nu alweer terugdraaien. Ondertussen zijn vele enthousiaste vrijwilligers al fanatiek aan de slag gegaan. Maar ook inwoners van Raalte en omstreken.”

Aans-umme

Overigens heeft het bestuur van Stöppelhaene recentelijk bekend gemaakt dat er dit jaar wel een fietstocht langs creatieve Stöppelhaene-versieringen in Raalte komt: een optocht aans-umme’. Die kan van 25 tot en met 29 augustus (het weekend dat Stöppelhaene anders plaats had moeten vinden) gefietst worden. De organisatie roept inwoners van Raalte en omgeving dan ook op om de tuin, gevel of straat te versieren. Aanmelding via stoppelhaene.nl. “Op deze manier laten we het Sallands Oogstfeest, 25 t/m 29 augustus 2021, niet helemaal stilletjes voorbijgaan.”

Op naar 2022

Het bestuur kijkt alweer vooruit. ‘We gaan volop voor volgend jaar. Dus zet 24 tot en met 28 augustus 2022 maar vast in de agenda. Stöppelhaene 2022; we gaan er met z’n allen voor!’
Meer informatie op staging2.stoppelhaene.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.