Subsidie om kerkgebouwen te behouden

RAALTE – Nu kerkgebouwen steeds vaker leeg komen te staan, is er behoefte aan een mogelijke nieuwe functie van deze gebouwen in de toekomst. De gemeente Raalte stelt subsidie beschikbaar voor bouwkundig onderzoek van een kerkgebouw en voor haalbaarheidsonderzoek naar een mogelijke nieuwe invulling. Hiermee wil de gemeente bijdragen aan het behoud van deze cultuurhistorisch waardevolle gebouwen.

Eigenaren van een kerkgebouw kunnen subsidie aanvragen voor een onderzoek naar de technische staat van het kerkgebouw. Ook is er subsidie beschikbaar voor onderzoeken naar de haalbaarheid van een herbestemmingsplan. Eigenaren en verenigingen/stichtingen die een onderzoek willen doen naar de haalbaarheid van een herbestemmingsplan kunnen een subsidie aanvragen, mits er instemming is van de kerkeigenaar. De subsidie bedraagt per onderzoek maximaal 5.000 euro.
De subsidie is een resultaat van gesprekken die zijn gevoerd met eigenaren van de kerkgebouwen in Raalte. De ontkerkelijking in Nederland heeft financiële gevolgen voor deze kerken. Vooral het in stand houden en onderhouden van de gebouwen komt steeds meer onder druk te staan. De subsidie is vanaf 12 juli aan te vragen op staging2.raalte.nl/subsidies. Hier is ook meer informatie te vinden over de aanvraagprocedure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.