Rockend Rondje Pontje langs de IJssel

Rock, blues, country en veel meer bij vijf horecagelegenheden aan weerszijden van de rivier

REGIO – Vijf horecagelegenheden aan de IJssel presenteren op zondag 11 juli Rondje Pontje. Niet alleen worden daar tussen 11.00 en 17.00 uur versnaperingen geserveerd; op alle vijf locaties is er ook livemuziek. Er wordt rustig gestart met singer-songwriters en in de middag wordt het steeds steviger. Van rock-‘n-roll tot rock en blues. De deelnemende horecagelegenheden zijn Brasserie Huize Ruys in Veessen; Eet Tapperij Bijsterbosch in Welsum; de Bökkers Mölle in Olst; Brasserie Op Duur in Den Nul en De Loswal in Wijhe. De bezoekers fietsen van locatie naar locatie.

Bij Brasserie Huize Ruys is er eerst muziek van Uppy (blues en jazz en bewerkingen van bekende nummers van Stevie Ray Vaughn, The Beatles en Gary Moore). In de middag volgt Mad Lee. Deze band brengt een ode aan de overleden muzikale helden van de blues, rock, pop en rock-‘n-roll. Dat gebeurt onder andere met medleys.
Bij Eet tapperij Bijsterbosch in Welsum treedt eerst Martin van de Vrugt op. Zijn cd Road to Rapture die in 2009 uitkwam kreeg wereldwijd zeer goede recensies. Openingsnummer ‘Leave a light On’ werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland. Maar zijn stijl is veel breder dan country alleen. Recentelijk verscheen zijn album ‘Across the Sea’. Daarna volgt muziek van Jemilio; een akoestisch trio dat met gitaar, percussie en meerstemmige zang diverse covers speelt. Van hedendaagse hits tot muziek uit vergeten tijden.
Onder de wieken van Bökkers Mölle in Olst speelt vanaf 11.00 uur Meneer Pauw. Dat betekent een feest van herkenning met nummers uit de Top 2000. Daarna volgt de band ’69 Comeback met rockabilly en stampende rock-‘n-roll: nummers uit de glorietijd van de rock-‘n-roll, maar ook hedendaagse rocknummers die een flinke rockabillyshot krijgen.
Op het terras van Brasserie Op Duur in Den Nul start pianist Jeroen Sweers om 11.00 uur. Hij geldt als een van de bekendste boogiewoogiepianisten van Nederland. Recentelijk trad hij toe tot Bökkers. Tijdens Rondje Pontje Rock houdt Jeroen het iets meer bescheiden, maar er mag natuurlijk altijd gedanst worden. Daarna volgt akoestische blues van Imco Ceelen, oftewel Duketown Slim. Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt hij zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk.

Rocktopussy

Aan de Loswal in Wijhe is er eerst bluesmuziek van The Guitarguy & Kid Harpin. Dit duo bestaat uit Henk de Ruiter (The Guitar Guy) en Thomas van den Berg (Kid Harpin’). In eigen bewerkingen spelen ze nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters en Leadbelly. Vanaf 14.00 uur is het rocken geblazen met Rocktopussy. Met de klassieke bezetting van drums, bas, gitaar en vocalen trekt deze vriendengroep al 24 jaar met een vaste crew door het land. Dat betekent covers van bands als Led Zeppelin, Rolling Stones, Black Sabbath, Rory Gallagher en Howlin’ Wolf.

Een strippenkaart voor alle vijf gelegenheden (met bij elke locatie een drankje) kost 15 euro. Op vertoon van je strippenkaart kan je ook met de fiets twee pontjes de IJssel oversteken. Koop hier je kaarten: staging2.visitheerde.com/webwinkel/tickets-rondje-pontje. Zie verder de Facebookpagina van Rondje Pontje Rock.

Foto: Rondje Pontje Rock 2020 editie (6 september 2020) met een optreden van Roy P-Cat and the V-daddies bij Bökkers Mölle in Olst. Foto: Erica Hottinga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.