Raalte verlengt TONK-regeling

RAALTE – De gemeente Raalte verlengt de TONK-regeling tot 1 oktober 2021. De regeling is er voor huishoudens die moeite hebben om hun woonkosten op tijd te betalen als gevolg van de coronamaatregelen. Denk aan huur en hypotheek, maar ook aan de lasten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water, servicekosten en de gemeentelijke belastingen.

De landelijke regeling, die wordt uitgevoerd door gemeenten, is een vorm van bijzondere bijstand. Om in aanmerking te komen, dienen huishoudens – waaronder (kleine) zelfstandigen – als gevolg van de coronamaatregelen met een inkomensterugval van tenminste 25 procent te maken te hebben. Bovendien mogen ze niet meer dan 6.295 euro (alleenstaande) of 12.590 euro (alleenstaande ouder/gezin) aan beschikbare geldmiddelen hebben. Vermogen uit een onderneming wordt hierin niet meegenomen. Het maximum uit te keren bedrag is 750 euro per huishouden per maand. De TONK kan een aanvulling zijn op een uitkering of op de Tozo-uitkering (ondernemers). Ga voor meer informatie en het aanvraagformulier naar staging2.raalte.nl/tonk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.