Raalte na de zomer verder in gesprek met Wooldhuis over seniorenwoningen

RAALTE – De gemeente Raalte gaat na de zomer verder in gesprek met Het Zand over de bouw van extra seniorenwoningen bij Het Wooldhuis. Dat schrijft het Raalter college van B&W in antwoord op vragen van BurgerBelangen. Die partij was in de pen geklommen naar aanleiding van een eerder contact met Esther Zagers (manager Wonen, Welzijn en Zorg van Het Wooldhuis), waarbij zij aangaf dat het woonzorgcentrum beschikt over braakliggende gronden om in te toekomst extra seniorenwoningen te bouwen. BurgerBelangen wil dat er daarmee vaart wordt gemaakt. Het college laat verder weten dat het bedoelde terrein bestemmingsplan-technisch al in 2016 is ‘aangewezen’ voor het realiseren van een complex met veertien woningen. “Door (financiële en capaciteit) prioriteitsstelling bij het Zand, hebben zij besloten de focus voor nu op de locatie het Wooldhuis zelf te leggen en later de woningen te realiseren. Op dit moment zijn er op ambtelijk niveau wel contacten. Afgesproken is dat er na de zomer een nieuwe afspraak wordt gepland.” Volgens het college zal daarbij ook worden gekeken naar mogelijke knelpunten. Het is namelijk een drukke tijd bij het Zand. Het Wooldhuis is momenteel druk bezig met een renovatie en uitbreiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.