Provincie en regio hoopvol over laagvliegroutes

ZWOLLE – De provincie Overijssel en de betrokken gemeenten zijn blij met de oproep van de Tweede Kamer om te onderzoeken hoe de laagvliegroute boven het Vechtdal, van Lemelerveld naar Zwolle, alsnog aangepast kan worden. Vorige week heeft de Tweede Kamer een motie van het CDA aangenomen die daartoe oproept.Gedeputeerde Tijs de Bree – die zich samen met de wethouders in de regio heeft ingezet voor deze motie – reageert hoopvol: “Ik ben blij met het besluit van de Tweede Kamer en doe een beroep op minister van Nieuwenhuizen om de laagvliegroutes alsnog te schrappen.” De regio roept de minister op om bij de herziening van het luchtruim de routes boven de regio verder te verbeteren. In juni 2017 werden de vliegroutes van het nog te openen vakantievliegveld Lelystad Airport gepresenteerd. Vanwege het vele Schipholverkeer zou van en naar Lelystad Airport laag gevlogen gaan worden boven Salland en het Vechtdal naar Zwolle en Kampen. Twee weken geleden gaf de minister nog aan dat de belofte om de laagvliegroute over het Vechtdal richting Lelystad Airport te verbeteren, niet mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.