Pronk terug met nieuwe single ‘Gin’ Blues’

LUTTENBERG – ‘Gin’ Blues’, zo heet de nieuwe single van Pronk die vandaag is verschenen. Het is een rebelse punkrocker met een clip vol drank en plezier; een viering van de vrijheid. Pronk is een muzikaal project van Arjan Pronk uit Luttenberg. Hij maakte eerder deel uit van bands als Bökkers, The Horse Company, 16Down, The Prodigal Sons en Damaged Brain.

Gin Blues is de eerste single van Pronks nieuwe plaat. Die is al klaar, maar wanneer hij verschijnt, is nog niet duidelijk. Wel dat de plaat uitkomt op het bekende platenlabel Excelsior. Met name bekend vanwege de doorgaans redelijk beschaafde indierockacts als Johan, Caesar en Spinvis. Maar beschaafd is Pronk niet. Zijn geluid is rock’-n-roll van de ruigste soort. Op z’n hardst ergens tussen The Cramps, The Stooges, AC/DC en Motörhead, maar ook af en toe niet vies van gewoon een fijn gitaarpopliedje. En dan gewoon in het Sallands gezongen. Of gejodeld, zoals Pronk zelf liever zegt.
Eind 2019 verscheen Pronks eerste album: ‘Partymusic for outsiders’. Het afgelopen coronajaar zat hij weer nacht in nacht uit in zijn muziekkelder om de tweede plaat op te nemen. Zoals de bio bij de single zegt: “Pronk komt met een plaat die nergens rekening mee houdt, die geen businessplan of format kent. Een plaat die 100% uit graagte en rock-‘n-roll is ontstaan, eentje waarvan je zin krijgt in alles wat god verboden heeft.” Daar stond nog ergens een vloek tussen, maar die hebben we eruit gehaald. “Deze fuck you-plaat beukt je wild, knuffelt je warm en laat je headbangen zonder dat je er erg in hebt. De hooks en vette refreinen vliegen je om de oren, ze komen regelrecht vanuit de Sallandse jungle je kroeg, auto, feesttent of hart binnen.”

De plaat werd ingespeeld door Pronk zelf (bas/gitaar/zang), Henk Jonkers (ex-Fatal Flowers-drums), Sam Pols (Magnetic Spacemen, gitaar) en Dion Legebeke (The Damned Few) zingt regelmatig mee. Live krijgt dit gezelschap versterking van bassist Gerben Bielderman. Pronk zelf speelt dan gitaar. Maar omdat elk lid van Pronk in meerdere bands zit, zijn er ook diverse ‘reserves’, zoals Ymte Koekoek en Henk Wesselink (respectievelijk drums en gitaar; samen ook in Money & The Man) en gitarist Seb Dokman (Paceshifters).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.