Ponyweek wordt Ponyweekend

Eind september drie dagen feest voor jong en oud op Dorpsplein Heeten

HEETEN – Dit jaar kunnen ze voor het eerst niet pronken met het predicaat ‘Langste feest van Salland’. Het bestuur van Stichting Helami, organisator van de jaarlijkse Ponyweek in Heeten, ligt er niet wakker van. Integendeel zelfs, ze zijn allang blij dat ze in het tweede coronajaar überhaupt een dorpsfeest kunnen organiseren. “Geen Ponyweek, wel een spetterend Ponyweekend”, stelt Femke Korenromp-Jansen, verantwoordelijk voor de PR. Het Ponyweekend is gepland van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september.

“Vanaf januari hebben we online vergaderd met het bestuur”, vervolgt Femke. “Je weegt de opties en bekijkt maandelijks wat er mogelijk is. Al snel werd duidelijk dat het slim was om tot juni te wachten. Maar toen de berichtgeving eind mei steeds positiever werd, kregen we echt de kriebels. De verwachting is dat de samenleving in september weer redelijk normaal kan functioneren, dus is het ook mogelijk om een feestje te vieren. Iets waar we allemaal enorm naar uitkijken. De gemeente Raalte heeft ook aangegeven dat ze er positief in staat en dat ze het wil ondersteunen. Burgemeester Martijn Dadema heeft ook laten zien dat hij hierin graag wil meedenken.”
Drie in plaats van negen dagen betekent natuurlijk wel dat het programma aardig op z’n kop gaat. “Bij een aantal activiteiten wisten we al dat het heel erg lastig is om deze te organiseren. Dan moet je denken aan de rommelmarkt, de Ponymarkt en de in Heeten populaire Cabaretavond. En er viel ook een aantal onderdelen af omdat de verantwoordelijke commissie het qua voorbereidingstijd niet meer zag zitten. Dus, ons idee is om het terug te brengen naar de basis. Oftewel: tentje, bandje biertje!”

Minifestival

Een belangrijke rol is dit jaar weggelegd voor de zogenaamde sfeercommissie die al eerder in het leven was geroepen. “Mensen uit het dorp die meedenken over zowel invulling als aankleding van het plein. En die tot een hele toffe stijl zijn gekomen. Een paar elementen: een open tent, een grote veranda, een groot terras met picknickbanken en allerlei foodbars. Van Thais tot Surinaams en van Japans tot Sallands. Zie het maar als een minifestival.”
De openingsdag heeft het thema St. Patrick’s meegekregen. Ierse stijl met een stukje muziek. Op zaterdag wordt afgetrapt met een muziekbingo. De zaterdagavond bevat veel elementen van het normale Ponyweekprogramma: gezelligheid voor jong en oud en live muziek. Voor de zondag wordt nog gekeken of het mogelijk is om nog een sportief onderdeel aan het programma toe te voegen. En dan is het natuurlijk ’s middags nog één keer knallen met een gezellige middag met een aantal tributebands.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.