Pilot in Dalfsen en Zwolle: coronavaccinatie zonder afspraak

ZWOLLE – GGD IJsselland is eind vorige week gestart met een proef waarbij het mogelijk is om je zonder afspraak te laten vaccineren in Dalfsen en Zwolle. Die proef duurt in eerste instantie ongeveer een week. De Trefkoele in Dalfsen is hiertoe dagelijks geopend van 9.00 tot 15.30 uur en de IJsselhallen in Zwolle van 8.00-18.30 uur. De deelnemers krijgen het Janssen-vaccin. Ze dienen minimaal 18 jaar oud te zijn. Als alles naar wens verloopt, duurt de proef langer. Daarover wordt gecommuniceerd via de website van GGD IJsselland.

GGD IJsselland start deze pilot om te kijken of mensen behoefte hebben aan een vrije inloop voor coronavaccinaties en als dat zo is, hoe de GGD dit organisatorisch goed kan regelen. Aan mensen die mee willen doen, wordt wel gevraagd om rekening te houden met enige wachttijd. Bovendien kan het gebeuren dat de vaccins op een gegeven moment op zijn. Dan zijn ze er de volgende dag wel weer.
Waar eerst sprake was van schaarste in vaccins, is het bijna zover dat de GGD’en voldoende vaccins kunnen krijgen. Veel mensen zijn al gevaccineerd, in elk geval al één keer en tegelijk zijn er voldoende medewerkers om te vaccineren. Bovendien zijn alle vaccinatielocaties in de regio IJsselland nog open. Projectleider Sebastiaan van Buuren: “Hét moment dus om te kijken of en op welke manier we vaccineren zonder afspraak het beste kunnen aanbieden. En of daar wel behoefte aan is. Je moet je natuurlijk ter plekke met je ID-bewijs laten registreren en dat kost op locatie meer tijd dan wanneer je al een afspraak hebt. Tegelijk kun je als het jou uitkomt naar de locatie komen om te kijken of het druk is of dat je snel terecht kunt. Wij proberen dit graag uit, ook met het oog op de vakanties.”
De GGD kijkt per dag of de pilot werkt. Zowel qua organisatie als qua opkomst. Voor de pilot opent de GGD op beide vaccinatielocaties eerst één priklijn. Tussendoor kan de GGD besluiten eerder te stoppen of juist langer door te gaan. Doel is ook snel een mRNA-vaccinatie zonder afspraak te gaan aanbieden. Houd hiervoor de website van GGD IJsselland in de gaten.
Meedoen met de proef? Neem dan een identiteitsbewijs mee. Een ingevulde gezondheidsverklaring (die is te vinden bij de uitnodigingsbrief van het RIVM en op de website van GGD IJsselland) is o De GGD zorgt ter plekke voor je registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan. Je hebt van Janssen maar één prik nodig. Het duurt twee weken voor het vaccin je goed beschermt tegen een ernstiger verloop van Covid-19.

Let op: tijden kunnen wijzigen dus houd de website van GGD IJsselland in de gaten voor de meest actuele informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.