Ondernemers openen toiletten voor bezoekers Raalter centrum

RAALTE – Het project ‘Nette Toilette’ is van start gegaan. Verschillende ondernemers in het centrum van Raalte zetten hun toilet kosteloos open voor bezoekers. Gratis en niet alleen als je wat koopt of bestelt.

Het project is overgewaaid uit Duitsland, waar meer dan 270 gemeenten meedoen. Centrummanager Henny Zomer: “Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het initiatief kan op enthousiasme rekenen bij de ondernemers. Wij bieden deze mogelijkheid graag aan.”
Wethouder Dennis Melenhorst vult aan: “Iedereen kan nu gebruikmaken van een toilet tijdens een bezoek aan het centrum van Raalte. Dat is een positieve ontwikkeling. De deelnemende ondernemers zijn aan de gele sticker op de ruit te herkennen.”
Gedurende de lockdown waren de toiletten op de Domineeskamp tijdelijk extra geopend, zodat centrumbezoekers toch gebruik konden maken van een toilet. Inmiddels gelden de reguliere openingstijden weer; alleen op woensdagochtend tijdens de markt.

Deelnemers

De volgende ondernemers/locaties doen al mee aan het project: Via Simoon; Schuurman Schoenen; Lemonade; Motion Milon; Ami Kappers; Robby Snacks; Elferink Schoenen; De Haenehof; Neuf; De Zuiderbuur en Kulturhus Raalte. Ook de gemeente gaat meedoen. Het gemeentehuis is vanwege corona momenteel alleen op afspraak geopend. Wanneer hier verandering in komt, zullen de toiletten weer openbaar toegankelijk zijn. De verwachting is dat meerdere ondernemers volgen.

raalte.nl/nette-toilette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.