Nieuwe subsidie voor energie-initiatieven in gemeente Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte start met een subsidieregeling om lokale energie-initiatieven te ondersteunen. Dit zodat werkgroepen, stichtingen en energiecoöperaties financiële middelen krijgen om bijvoorbeeld specifieke kennis te verzamelen of in te huren. Daarvoor wordt jaarlijks maximaal 25.000 euro beschikbaar gesteld. Per aanvraag geldt een maximum van 2.000 euro per jaar. Uit gesprekken met vrijwilligers is naar voren gekomen dat er behoefte is aan een financiële bijdrage voor het oprichten en starten van lokale initiatieven. Denk dan aan oprichtings- en organisatiekosten. “In de gemeente Raalte zien wij de samenwerking met lokale energie-initiatieven als essentieel om de energiedoelstellingen te behalen en de energietransitie van onderop vorm te geven”, zo legt het Raalter college van B&W uit. De subsidieperiode loopt tot en met 31 december 2023. Daarna wordt bekeken of de regeling (nog) past bij de behoefte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.