Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland Marketing lanceren een nieuwe fietsroute onder de naam ‘Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug’. De fietsroute, onderdeel van het leaderproject De Slinger van Salland, is 70 km lang en neemt de fietser mee langs negen boeren en landwinkels in de gemeente Hellendoorn.

Het ‘menu’ is breed. Van huisgemaakte zuivel, kefir en boter tot kaas en vlees en van vers gerookte producten tot huisgemaakte jam en chocolade. De culinaire route voert de deelnemers niet alleen door de natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal, maar ook door de dorpen Haarle, Hellendoorn en Nijverdal. De hele route fietsen neemt een dag in beslag, zeker als de deelnemers ook nog ergens willen stoppen om streekproducten te proeven en te kopen, om een terrasje te pikken of te genieten van een lunch. “We willen toeristen en bewoners verrassen met de lekkerste streekproducten, waardoor ze hopelijk net zo verslingerd raken aan Salland en de Sallandse Heuvelrug als wij”, aldus Helen Kijftenbelt van Herberg de Pas in Haarle.
Let op: niet alle boerderijen en landwinkels liggen direct aan de route. Plan de route dus vooraf, zodat je weet bij welke knooppunten je even van de route moet afwijken. Check vooraf ook even de openingstijden van de diverse streekproductwinkels.
De route is beschreven vanaf de Tourist Info in Nijverdal, maar de deelnemers kunnen op elk gewenst knooppunt starten. De routefolder is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info, de deelnemende overnachtingslocaties, horeca en streekproducenten. De route is ook te downloaden als een GPX bestand en online te bekijken op de website staging2.slingervansalland.nl en staging2.visithellendoorn.nl.

In de loop van 2021 worden nog drie nieuwe slingers van Salland gepresenteerd, waardoor de fietser ruim 250 km kan slingeren door Salland en via elke slinger weer een ander verhaal ontdekt. Van elke slinger wordt (of is) een route folder gemaakt en de eerste vier slingers kun je downloaden op staging2.slingervansalland.nl. Het project ‘Slinger van Salland’ is mogelijk gemaakt met een bijdrage van leader; Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.