Nieuwe app met routes in teken van WOII in Overijssel

ZWOLLE – Met de nieuwe routeapp Historische Routes Overijssel kan iedereen zelf een route samenstellen langs de plekken in de provincie waar nog steeds sporen van de Tweede Wereldoorlog te vinden zijn. Wandel, fiets of rij langs voormalige werkkampen, raketlanceerbases en plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. De deelnemers krijgen op alle locaties via de app informatie over de verborgen oorlogsgeschiedenis.

De nieuwe app is ontwikkeld door Platform WO2 Overijssel in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en Overijsselacademie. Iedereen kan zelf het vervoermiddel, de startlocatie en de lengte van de route bepalen. De eerste routes die gelanceerd zijn, zijn ook geschikt voor kinderen.
Rijd langs de werkkampen die tijdens de oorlogsjaren gevestigd waren in Overijssel. Deze werkkampen waren een deel van de oorlogsjaren speciaal ingericht voor Joodse mannen. Nu zijn ze grotendeels in het landschap verdwenen. Geïnteresseerd in lanceerplekken voor V1 en V2-raketten? Ook die zijn in Overijssel te vinden en er is een route met alle locaties in de provincie. Of kies voor een route langs de plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. Deze vijftig foto’s zijn geselecteerd door een jury en publieksstemming voor de pop-up tentoonstelling ‘WOII in 50 Overijsselse foto’s’ in het kader van 75 jaar vrijheid.
Download de Historische Routes Overijssel-app nu gratis in de App Store en Play Store.

De binnenstad van Hengelo na een bombardement van de geallieerden in oktober 1944. Fotograaf onbekend, collectie gemeentearchief Hengelo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.