Nieuw bootcampveld in Hoonhorst in gebruik genomen

HOONHORST – Myla Groenendijk, kinderburgemeester van Dalfsen, gaf met het doorknippen van het lint afgelopen zaterdag 10 juli, het startsein voor de opening van het bootcampveld in Hoonhorst. Vervolgens legden vele belangstellenden een parcours af op het nieuwe veld, achter de tennisbanen op sportpark De Potkamp.

Ook burgemeester Erica van Lente liet zich niet onbetuigd. In een sportieve outfit legde zij samen met kinderburgemeester Myla het volledige parcours af. Beide bleken over een goede conditie te beschikken. Burgemeester van Lente was zeer enthousiast en prees het idee voor deze sportieve activiteiten. “Het begint met een idee en dan gebeurt er in Hoonhorst meer en dat is aan de inwoners van het dorp wel toevertrouwd”, zegt van Lente.
Bootcamp Hoonhorst bestaat al een tijdje en is onderdeel van Anyfitness Hoonhorst. “Er was een concept uit 2017, dat hebben we overgenomen en verder uitgebouwd”, zegt Claudia Lubberts, één van de instructeurs. ”Ons doel is om het sporten op een leuke en afwisselende manier aan te bieden. Bootcamp is een sport waarbij je je hele lichaam traint. Het is geen sport met het doel een zo strak mogelijk lichaam te krijgen of om een lichaam te kweken waar bepaalde spiergroepen heel goed te zien zijn. Verder stijgt het animo om buiten te sporten nog steeds, dat was in de winterperiode ook goed te merken.” Blijf gezond, blijf fit en kom alleen of samen met je maatje of buurman(vrouw) bij ons bootcampen is de oproep van alledrie de instructeurs te weten: Helen Rienties, Robert de Vries en Claudia Lubberts.

Hoger niveau

Bootcamp is een sport om de algehele conditie van het hele lichaam op een hoger niveau te krijgen. En dat geldt voor iedereen ongeacht leeftijd, conditie en kracht. Het is niet alleen maar een individuele sport, het is een samenwerking en men stimuleert elkaar. Het is een sport waarbij het gehele lichaam getraind wordt. “We hebben grootste plannen waarvan er één met stip bovenaan staat. Dat is het plaatsen van een multipurpose rack waaraan door verschillende mensen tegelijk getraind kan worden. Aan dit toestel zijn meerdere, verschillende oefeningen te doen en het zorgt ervoor dat we meer kunnen aanbieden. Om dit te realiseren zijn wij nog op zoek naar sponsoren en naar mensen die ons een warm hart toedragen”, zegt Robert de Vries.
“We bedenken iedere maand een nieuwe effectieve training om vooral de afwisseling en uitdaging erin te houden. Men behoeft dus niet meer een eigen circuit te verzinnen. Er hebben zich al zo’n veertig deelnemers gemeld. Zij worden tijdens de oefeningen begeleid en de instructeurs staan altijd open voor vragen. Als jij denkt ‘ik kan dit niet’, dan dagen wij je uit om juist wel te komen en te ervaren wat Bootcamp is”, zegt Claudia. Bootcamp Hoonhorst is er voor iedereen vanaf 12 jaar en ook beginners kunnen er prima sporten.

*Woensdagmorgen 8.30 – 9.30 uur (Helen)
*Woensdagavond 19.30 – 20.30 uur (Robert)
*Donderdagavond 19.30 – 20.30 uur (Claudia)
*Zaterdagmorgen 8.30 – 9.30 uur (Robert)
*Zondagmorgen 11.00 tot 12.00 uur (Claudia)

Aanmelden is noodzakelijk en kan via: anyfitnesshoonhorst@gmail.com.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.