Nadere verkenning naar toekomstbestendige warenmarkten in gemeente Raalte

RAALTE – Het aantal standplaatsen op de warenmarkten in Raalte, Heino en Heeten neemt af. De verwachting is dat deze daling doorzet als er niet wordt ingegrepen. Daarom heeft de gemeente Raalte onderzoek laten uitvoeren naar toekomstbestendige warenmarkten en standplaatsen. De aangedragen adviezen worden in samenspraak met de marktcommissie en marktondernemers nader verkend.

Wethouder Dennis Melenhorst: “De warenmarkten zijn niet alleen goed voor de economie, maar ook voor levendigheid en gezelligheid in de centra. Het is dan ook belangrijk dat ze blijven bestaan. Het advies van adviesbureau Seinpost bestaat grofweg uit twee sporen: verzelfstandiging van de markten of aanpassing van de markttarieven. We gaan beide sporen nader verkennen.”
Bij verzelfstandiging (zoals in Olst is gebeurd) komt de organisatie van de markt in handen van de marktondernemers. Ze nemen daarbij een aantal taken en verantwoordelijkheden van de gemeente over. Dit zou volgens adviesbureau Seinpost kunnen leiden tot lagere tarieven voor de standplaatshouders, meer flexibiliteit en meer ondernemerschap. Mocht de verzelfstandiging van de warenmarkten niet lukken, dan is het advies om de huidige markttarieven te evalueren. Verlaging en/of bevriezing van de markttarieven zouden in dat geval opties kunnen zijn.
De resultaten van het onderzoek, de voorgenomen verkenning en de mogelijke vervolgstappen worden na de zomer met de gemeenteraad besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.