Mogelijk extra kansen voor starters bij kaveluitgifte Molenwijk

RAALTE – De gemeente Raalte biedt mogelijk speciale mogelijkheden aan starters om meer kans te maken bij de kaveluitgifte in de Molenwijk in Heino. De gemeente werkt momenteel aan de notitie ‘Kansen voor starters’, die na de zomer wordt aangeboden aan de gemeenteraad. Hierin worden de verschillende (juridische) mogelijkheden en instrumenten die er zijn om starters een betere kans te geven toegelicht.

De bevindingen daarin zullen worden meegenomen bij de kaveluitgifte van de Molenwijk in Heino, zo laat het college weten in antwoord op vragen van Egbert den Daas van Lokaal Alternatief. Den Daas signaleert dat er enorme belangstelling bestaat voor de kavels in het woningbouwplan in Heino. “Met name onder startende Heinoërs bestaat de vrees dat men achter het net vist, omdat ook mensen van elders met de loting mee kunnen doen”, zo liet hij eerder weten in een brief aan het college. “Wij herkennen deze vrees en willen voorkomen dat de huidige inwoners onvoldoende aan bod komen in hun eigen dorp.” Hij riep het college dan ook op om ‘een juridisch geitenpaadje’ te ontwikkelen. “Gedacht zou kunnen worden aan een vangnet voor starters en senioren (doelgroepenbeleid) uit eigen kern door het reserveren van een minimumaantal woningen/kavels.” Het Raalter college antwoordt: “We zijn ons ervan bewust dat starters op dit moment weinig kans hebben op een betaalbare woning in het eigen dorp. We geven hen graag de mogelijkheid om binnen het eigen dorp te blijven wonen.” Mogelijk dus dat de notitie ‘Kansen voor starters’ uitkomst biedt. Wanneer de kaveluitgifte begint, is nog niet helemaal duidelijk, maar de gemeente hoopt eind dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.