MKB-vriendelijkheid in Raalte gooit landelijk hoge ogen

RAALTE – Raalte staat landelijk op de dertiende plaats van de lijst met MKB-vriendelijkste gemeenten. Ook in de Regio Zwolle en de Provincie Overijssel doet Raalte het goed. Daar neemt zij respectievelijk plek twee en drie in. Ondernemers waarderen het ondernemersklimaat in de gemeente Raalte met een 7.3. In 2016 was die beoordeling nog een 4,8. Destijds reden om ermee aan de slag te gaan.

En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het onderzoek laat niet alleen zien dat de gemeente op alle beoordeelde aspecten voldoende tot goed scoort, maar ook dat elk aspect beter wordt beoordeeld dan in de vorige meting in 2018. “De tevredenheid van ondernemers met de dienstverlening van de gemeente is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van ondernemers zelf en de gemeente om het ondernemersklimaat in Raalte te verbeteren”, zo stelt de gemeente in een persbericht. “De Taskforce Ondernemersdienstverlening, het intensieve contact tussen de gemeente en de ondernemersverenigingen, de aanstelling van accountmanagers en een ruimtecoach én de totstandkoming van een bedrijvenregister zijn daar enkele voorbeelden van.”
Wethouder Dennis Melenhorst is uiteraard blij: “Van de 381-ste plek in 2016 naar de dertiende plek in 2020. Dat is een fantastisch resultaat. Het bevestigt dat we als ondernemers en gemeente samen op de goede weg zitten. Tegelijkertijd geeft dit onderzoek ons duidelijk richting voor nadere verbeterpunten. Zo ben ik van mening dat we op het gebied van lokaal inkopen en het optimaliseren van het vergunningverleningsproces nog zeker stappen kunnen en moeten maken.”

Scherp houden

Paul Maas, medevoorzitter van de Taskforce Ondernemersdienstverlening en voorzitter Kring Raalter Werkgevers: “Een ranking is mooi, maar het begint met hoe ondernemers de dienstverlening van de gemeente ervaren. Dit onderzoek laat zien dat het goed ondernemen is in Raalte. Er is ruimte en er wordt meegedacht. Tegelijkertijd is er nog voldoende verbeterpotentieel. Laten we elkaar scherp houden en naar nog betere dienstverlening streven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.