Mitchel Schotman pakt zilver op EK BMX

ZOLDER/WESEPE – Mitchel Schotman uit Wesepe is afgelopen zaterdag in het Belgische Zolder tweede geworden tijdens het Europees kampioenschap BMX bij de elite mannen.

Schotman had in de finale een goede start en ging als derde de eerste bocht in met twee Fransmannen voor zich. Uiteindelijk wist hij de Fransman Clerte te passeren en zodoende kwam hij op de tweede plaats te liggen. Op het laatste stuk maakte de 25-jarige Wesepenaar het nog spannend. Hij kwam met veel snelheid de laatste bocht uit, maar kwam net niet langs de Fransman Pillard. Schotman die uitkomt voor het Team Oegema-Fieten beleefde vorige zondag ook al een goede BMX-wedstrijd in Haaksbergen. Daar werd hij Nederlands kampioen. Met twee prachtige podiumplekken in twee weekenden op een rij geeft hem dit een goede boost richting het Wereldkampioenschap, dat van 14 tot en met 22 augustus plaatsvindt op Papendal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.