Meer samenwerking tussen partijen in de Mozaïek

LEMELERVELD – Wethouder Jan Uitslag heeft vorige week het nieuwe visiedocument van kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld in ontvangst genomen. Met de hernieuwde visie wil Stichting Kulturhus de Mozaïek samen met haar partners (onder andere Saam Welzijn en de bibliotheek) nog meer de nadruk leggen op samenwerking van alle partijen binnen en buiten het Kulturhus van Lemelerveld.

Bovendien zijn er plannen om in de nabije toekomst nog meer te doen dan nu al het geval is. Bijvoorbeeld een thuis te bieden aan jongeren, voor ontspanning, ontmoeting en ondersteuning. Het besef bij alle partijen groeide dat het voor de inwoners van Lemelerveld niet interessant is door welke organisatie ze worden geholpen, maar dat hun vragen en wensen het gewenste resultaat opleveren. “Het infopunt is daar een mooi voorbeeld van”, zo laat de stichting weten. “Daar kan elke inwoner terecht met alle vragen op welk gebied dan ook. Dus geen lange wachtrijen aan de telefoon of verschillende keren doorverbonden worden voordat de juiste persoon je te woord staat, maar direct persoonlijk aan de balie geholpen worden.”
Ook wil De Mozaïek nog meer haar rol als ontmoetingscentrum voor alle inwoners vergroten. Inwoners en organisaties kunnen hier ook terecht voor een vergadering, bijeenkomst of om een krantje te lezen en in contact te komen met andere mensen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Of zoals ook geschreven in de visie: “De Mozaïek wil een huiskamer bieden voor inwoners van Lemelerveld waar mensen van alle leeftijden, allochtoon en autochtoon, valide en mindervalide elkaar ontmoeten, kennis kunnen opdoen, zich kunnen ontspannen en waar activiteiten plaatsvinden op het gebied van recreatie, educatie, cultuur en welzijn.”
Verder is het de bedoeling om door middel van nauwe samenwerking als één team aan de slag te gaan. PR, communicatie en een deel van de uitvoerende taken komen hiermee bij het kulturhus te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.