Jubileumeditie van wandeldriedaagse van Labor

WESEPE – Plattelandsvereniging Labor Wesepe-Averlo houdt van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 augustus de 25-ste editie van de wandeldriedaagse. Dit alles met inachtneming van de geldende coronaregels. De deelnemers kunnen kiezen uit dagelijkse routes van 5 km of 10 km.

Aanvankelijk zou vorig jaar het 25 jarig-jubileum al worden gevierd, maar corona gooide roet in het eten. Het evenement ging wel door, maar op aangepaste wijze. De deelnemers konden de hele week de routes op eigen gelegenheid lopen. Dit jaar, nu er versoepelingen zijn in het coronabeleid, gaat de driedaagse traditioneel van start. Starten kan telkens tussen 18.30 en 19.00 uur (vanaf verschillende locaties). Jong en oud is welkom om mee te doen. Onderweg ligt voor iedere deelnemer een appel klaar en wordt gezorgd voor drinken.
Op woensdag 4 augustus gaat de wandeldriedaagse van start bij Het Wapen van Wesepe aan de Ds. E. Kreikenlaan 8 in Wesepe. Donderdag 5 augustus wordt er gestart bij het Landbouw miniaturenmuseum Frieswijk-Averlo van de familie Venneman aan de Frieswijkerweg 7 in Schalkhaar. Tot slot wordt op vrijdag 6 augustus weer gestart bij Het Wapen van Wesepe. Op woensdag leiden de routes richting de voetbalvelden van SC Wesepe en de bospaden van Boxbergen en omgeving. Donderdag wordt er gelopen over de wandelpaden in Frieswijk en Averlo. Tevens is er de mogelijkheid om trekkerminiaturen te bewonderen bij de familie Venneman. Op de slotavond voeren de routes richting de Weseper Enk en Heeten-Averlo. Bij elke finishplaats bestaat de mogelijkheid om na te zitten onder het genot van een koel glaasje drinken.
De lopers van de 10 km vertrekken vrijdagavond als eerste en wel om 18.30 uur en de deelnemers aan de 5 km om 19.00 uur. De wandeldriedaagse wordt afgesloten bij Het Wapen van Wesepe. Alle deelnemers krijgen een ijsje en een medaille en bovendien is er voor de jeugd, omdat het een jubileumeditie betreft, een leuke verrassing. De deelnamekosten bedragen 4 euro per persoon (voor drie avonden). Opgave vooraf is niet nodig. De inschrijving is ter plekke. Voor vragen of inlichtingen: info@laborwesepe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.