Jimmy Diamond in Bostheater Ommen

OMMEN/LEMELE – De Overijsselse band Jimmy Diamond treedt op zaterdag 17 juli op in het Bostheater in Ommen. De band speelt een mengelmoesje van rootsrock, americana en alternatieve rock.

Jimmy Diamond bestaat uit de Lemelse zanger/gitarist Jim Zwinselman (die ook deel uit maakt van de huidige incarnatie van Bökkers), drummer Ruud Gielen en bassist Floris Poesse. De band stond vorig jaar op uit de as van de formatie RUV. Eigenlijk hebben de mannen door corona nog geen normaal optreden gehad. Ja, twee try-outs met een beperkte capaciteit en enkele livestreams, maar verder niet. Het optreden in het Bostheater is dus het eerste met een flinke publiekscapaciteit. Coronaproof mogen er nog steeds zo’n 650 mensen in het theater.
Wie Jimmy Diamond zegt, kan eigenlijk niet om Timothy Showalter heen. Showalter is namelijk de drijvende kracht achter Strand of Oaks; een succesvolle Amerikaanse pop/rock/indieband (ergens tussen Bruce Springsteen ten tijde van ‘Born in the USA’ en Neil Young in). Die band heeft behalve Showalter geen vaste line-up. Zowel Jim, Floris als Ruud maakt tijdens Europese tours deel uit van Showalters begeleidingsband. Als Jimmy Diamond staan de drie op eigen benen, maar Showalter helpt de mannen geregeld verder met tips en advies. Dat is ook terug te horen in het geluid van de band. Dat is stevig beïnvloed door americana en rootsrock, maar ook door de hedendaagse alternatieve rock. Zwinselman speelt niet alleen gitaar, maar ook pedal steel. Dat zorgt volgens de band voor ‘een episch geluid van een nieuwe morgen’. Jimmy Diamond bracht eerder al de EP ‘Common Sense’ uit. Daarnaast ligt er ontzettend veel nieuwe muziek op de plank. Het is de bedoeling om begin september een nieuwe EP uit te brengen.

Aanvang is om 21.00 uur. De entree gratis, maar wel dien je vooraf een ticket te reserveren. Dat is mogelijk via staging2.bostheaterommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.