Jan en Marie Schoot Uiterkamp 60 jaar getrouwd

RAALTE – Jan en Marie Schoot Uiterkamp-Horenberg vierden afgelopen maandag hun 60-jarig huwelijk. In verband met corona gebeurde dat in kleine kring. Burgemeester Martijn Dadema ging op de dag van hun burgerlijk huwelijk, zondag 27 juni, op de koffie bij de twee in Schuilenburg in Raalte.

Jan (88) groeide samen met zijn broer op in Luttenberg. Na de lagere school ging hij naar de timmervakschool. Maar al snel was zijn hulp nodig op het boerenbedrijf van zijn oom en tante in Luttenberg. Marie (85) groeide op in een groot gezin op een boerderij in Broekland. Na de lagere school ging ze, zoals dat vroeger gebruikelijk was, ‘in betrekking’. De twee leerden elkaar kennen op de kermis. Ze trouwden in 1961. Het stel nam de boerderij van Jans oom en tante over. Er werden drie dochters geboren en ze hebben inmiddels ook zes kleinkinderen. In 1999 verhuisden ze, nadat ze waren gestopt met hun boerderij, naar het dorp Luttenberg, waar ze volop tijd hadden om te kaarten, rummikuppen, biljarten, bingo en koersbal. Jarenlang woonden ze daar met veel plezier. In maart van dit jaar verruilden ze hun woning voor een appartement in woonzorgcentrum Schuilenburg in Raalte, waar ze het goed naar de zin hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.