Idris, een vriend van ver in het Lommerrijk

LUTTENBERG – Op zondag 25 juli is de voorstelling ‘Idris, een vriend van ver’ te zien in Amfitheater het Lommerrijk in Luttenberg. Het verhaal handelt over Anne, een Nederlands meisje van 18 jaar dat vrijwilligerswerk gaat doen op het Griekse eiland Lesbos.

Daar ontmoet zij een 15-jarige Syrische jongen, die door de Griekse politie uit het water is gehaald. Anne helpt hem aan eten en kleding. Ze biedt hem een slaapplaats aan in een tentje. Ze raken in gesprek. Thuis overleefde hij drie bombardementen, waarna zijn vader besloot dat hij naar Turkije moest vluchten. Anne vertelt hem over de lange reis die hem nog te wachten staat. Niet wetende dat zij elkaar maanden later zullen treffen in de fietsenwinkel van de vader van Anne. Voor de totstandkoming van de voorstelling spraken theatermakers Remco van Zandvoort en Zen Roorda diverse malen met Fajr Abdelkader. Het persoonlijke verhaal van Fajr is de rode draad van de voorstelling. Zen Roorda reisde zelf enkele malen naar Lesbos om daar gestrande vluchtelingen te helpen. Het resultaat is een ontroerend, bitter verhaal over de tocht van een Syrische minderjarige vluchteling. Maar het gaat ook over de rol en werkwijze van de Immigratie- en Neutralisatiedienst (IND), mensenhandelaren, de Nederlandse grondwet en het deel van de lokale gemeenschap dat tegen opvang van asielzoekers is.
Aanvang is om 14.30 uur. De entree bedraagt 15 euro (inclusief consumptie). Tickets en info : staging2.amfitheaterhetlommerrijkluttenberg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.